Gölyaka Arıcılar Birliği arı ve arı ürünlerinin insan sağlığı açısından öneminin anlatıldığı konferans düzenledi. Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nden Uzman Dr. Pınar Göç Rasgele ile birlik üyeleri katılığı konferans Gölyaka Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Örenay’ın konuşması ile başladı. Örenay, yörenin balının markalaşması konusunda çalışmalara başladıklarını tanıtım için özellikle fuarlara katıldıklarını belirtti.

Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ise, göreve geldiği günden bu yana arıcılık konusunda farklılık yaratmak için çaba sarf ettiğini hatırlatarak “ Markalaşmayı anlamak, markamızı anlatmak zorundayız” dedi.

Özkan, “ Arıcılık konusunda kimsenin yapmadığını biz yapmak istiyoruz. Ancak geldiğimiz nokta hedeflediğimiz nokta değil. Biz ilk olarak bal ormanlarını kuran ilçelerden biriyiz. Şimdi amacımız bu alanı 3 bin dönüme çıkarmak. Arıcılıkta piyasa çok daraldı. Farklılık yaratmazsanız bu piyasada kalmanız çok zor. Bu işi bilerek yapmalısınız. Markalaşmayı, markayı anlatmak zorundayız. Önemli olan akıllarda kalan marka olmak.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Üniversitesi Arıcılık araştırma ve geliştirme merkezi sorumlusu Uzman Dr. Pınar Göç Rasgele, balın insan sağlığındaki etkileri konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Konferans, katılımcılara sertifika verilmesi ile son buldu.

 

Haber; S.KAŞKIR