Ocak ayının ilk haftası kaybettiğimiz, Düzceli tiyatro ve sinema sanatçısı Celil Yağız için Düzce Üniversitesi Konferans Salonu'nda anma töreni düzenlendi. Okuduğu şiirlerle ve gönülden bağlı olduğu tiyatroyla Düzceli'nin yakından tanıdığı, Öncü TV'nin de emektarlarından olan Celil Yağız'ı sevenleri, öğrencileri ve arkadaşları düzenledikleri anma programıyla hasretle andı. Programa bazı siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılım gösterirken, protokol koltuklarının boş kaldığı gözlendi.

 



Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, anma programında yaptığı konuşmada Düzceli sanatçının aralarından erken ayrıldığını ve Celil Yağız olmasaydı Düzce'nin çok eksik kalacağını ifade etti.


CELİL YAĞIZ OLMASAYDI DÜZCE ÇOK EKSİK KALIRDI

Şerifoğlu, "Buraya gelirken hep Goethe'nin sözü yankılandı kulaklarımda... Goethe diyor ki "Sanat ne kadar uzun tanrım ve hayat ne kadar kısa..." Gerçekten ne kadar erken kaybettik Celil Yağız Hoca'yı ve sanat ne kadar uzun, bundan sonra da yaşayacak, çınlayacak bu sahnede oyunlar. Biz burada değerli arkadaşlarının tercih ettiği bu kurumda yani Düzce Üniversitesi'nde onu anıyoruz. Bizim için çok kıymetli bir büyüğümüzdü. Atatürk'ün söylediği sözün canlı bir kanıtıydı. Hani Atatürk diyor ya ''Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur'' diye işte Celil Abi de Düzce'de o hayat damarını binbir zorluğa rağmen iyimserliğini hiç kaybetmeden iyi niyetiyle, enerjisiyle, iyi yüreğiyle canlandırmaya, yaşatmaya, yaşamaya ve beslemeye çalışan bir cesur yürekti. Haldun Taner'in bir sözüyle konuşmama son vermek istiyorum. Haldun Taner diyor ki "Sanat olmasaydı insanoğlu çok eksik, çok güdük kalırdı." Ben de diyorum ki sanırım Celil Yağız olmasaydı Düzce çok eksik, çok güdük kalırdı." dedi.


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun konuşmasının ardından, öğrencileri, tiyatrocu arkadaşları ve sevenleri yaptıkları konuşmalarında Celil Yağız ile geçirdikleri güzel günleri, yaşadıkları anıları ve hayata dair öğrettiklerini anlatarak onu hasretle andıklarını ifade etti. Anma programı slayt gösterileri ve Çerkez oyunlarıyla son buldu.