Yıllardır Gümüşova’nın çözülemeyen su sorunu Gümüşova’ya pahalıya mal olacak. Daha önce su ile ilgili birçok proje ortaya konmuş fakat atılan bir adım olmamıştı. Son olarak su arıtması yapılmasına karar kılınmış ve bununla ilgili geçtiğimiz günlerde tanıtım toplantısı düzenlenmişti. Burada suyun arıtılması ve sağlıklı koşullar altında su içilebileceği söylenmişti.

Su sorununun ne zaman çözüm bulacağı konusunda bilgiler aldığımız Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, arıtma ile ilgili Gümüşova’da yapılan testlerin olumlu çıktığını ve testlerin şuanda devam ettiğini ifade etti.

Su projesi için memba tahsis kararlarının alınması gerektiğini belirten Bostancıoğlu, bu kapsamda şehir şebekesi, su saatleri ve su dağıtım depomuzu yenileyeceğiz. Bu da 3 yıl sürüyor. Her yılın Eylül, Ekim ve Kasım aylarında sudan rasat ölçümleri alınacak bu yüzden bu çalışma 3 yıl sürüyor. Ama bizim rasat ölçümlerimiz daha önceden alındığı için özel şirkete yaptıracağız. Yani bizim çalışmamız 3 yıl sürmeyecek.” Dedi.

Görev süremizin sonuna kadar bunu yapmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullanan Bostancıoğlu, projenin maliyeti hakkında net bir rakam ortaya çıkmadığını fakat çok pahalıya mal olacağını söyledi.

Haber; R. BAL