Star TV’de yayımlanan PARAMPARÇA dizisinin 17. bölümünde çok açık bir biçimde DÜZCE reklamı yapıldı. Burada 'rol' alan bir Düzceli yok. Ama DÜZCE adına önemli bir bölüm yer aldı... O bölümde aynen şu ifadelere yer verildi: ' Ben Düzce'deyim... Düzce Belediyesinde şoför olarak çalışıyorum. Düzce'ye mutlaka gelmelisiniz... Annene söyle seni Düzce’ye getirsin. Doğa harikası bir yer'...

Dizi, Türkiye'de en çok izlenenler arasında yer alıyor. Erkan Petekkaya ve Nurgül Yeşilçay'ın başrollerini paylaştığı dizinin senaryosunu Yıldız Tunç yapıyor. Daha önce de izlenme rekorları kıran, Aliye, Binbir Gece, Aşk ve Ceza dizilerinin senaristi. Böyle bir dizide Düzce adının REKLAM KOKAN HAREKETLER tarzında yer alması önemli bir şans olarak yorumlandı.
Yine Düzceli sanatçılar, Düzce'nin tanıtımında önemli 'roller' üstleniyor. Çeşitli filmler, diziler, reklam çekimlerinde oynuyorlar. Verilen 'rol' ne ise hakkını da veriyorlar. Ama aslında öyle bir 'rol' oynuyorlar ki, bu Düzce'nin tanıtımı. İşte bu 'rol'ün de hakkını tam anlamıyla veriyorlar. 'Onlar' Düzce'nin gönüllü turizm elçileri gibiler.



 Ayşe Çiğdem Batur... Türkiye'de fenomen dizi KURTLAR VADİSİ'nin savcısı Çiğdem Batur, Düzceli. Batur, Düzce'de önemli bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında, çok önemli sanatçıların Düzce'ye gelmesine vesile olmuştu. Sokak Sahnesi oyununu hep birlikte izlemişler, protokol ziyaretleri yapmışlardı.

Şu anda yine Türkiye'de izlenme rekorları içinde yerini alan Kanal D de yayınlanan ŞEREF MESELESİ... Bu dizide de
Düzceli bir sanatçı bulunuyor: Baki Çiftçi. Nurullah Çelebi'yi bu listede saymamak hiç olmaz. Nurullah Çelebi'nin bir özelliği; yer aldığı film, dizi, reklam çekimlerinin yanı sıra; Düzce'de sanatın, turizmin yerleşmesi, Türkiye'de yer bulması için çaba gösteriyor. Düzce'de film platosunun kurulmasında büyük emeği var.

Emre Erdil; yine Türkiye'de fenomen olan Acun Ilıcalı'nın Yetenek Sizsinizdeki şovu ile herkesi kendine hayran bıraktı. Zeka/Rubik küp gösterisi inanılmazdı. Dizilerde, filmlerde oynayan isimlerini sayamadığımız daha birçok sanatçımız bulunuyor. Ses, şarkı yarışmalarına katılan nice Düzceli ekranlarda boy gösterdi. Belki yinelemek gibi olacak ama; 'Onlar' üstlendikleri 'Rolleri' oynuyorlar ve bunun hakkını veriyorlar...

Haber:A.GÖSTERİŞLİ