Yenikent sorunlar bitmek bilmiyor. Su alan binaların çevresine yapılan izolasyon çalışmaları bitirilezken ,12. bölge 104. adadaki F bloğun zemin katında bulunan dairelerin zeminleri her geçen gün daha da dibe çöküyor.

 

Geçtiğimiz yıl içinde bir kez daha ekranlara taşıdığımız 12. bölge 107 ada F-4 blokdaki 1 ve 3 numaralı dairelere haberimiz üzerine gidilip bakılmış, gelenlerin bir kısmı bu yılın nisan mayıs aylarını takvim olarak gösterip gitmiş, bir bölümü ise bir odadan diğer odanın görüldüğü, tabanında çökmeler olan,duvarlarında çatlaklar bulunan ,  banyosu kullanılamayacak hale gelen, alaturka tuvaleti ise alttan gelen taşmalar nedeniyle kanalizasyon atığı dolan evler ile ilgili “az bir para ile buralar adam olur” demişler...

 

2008 yılının haziran ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde ise binalar evlerde kalanların korkulu rüyası haline gelmiş.Daire sahipleri Ömer Elveren ve Murat Serdar Çakıcı yerine açıklamalarda bulunan Şenol Çakıcı çocuklarının evde kalmaktan korktuklarını,çatlaklardan her türlü böcek ve kertenkelenin girdiğini,evde oturulmanın mümkün olmadığını söylüyor ve bu binanın zemin katındaki dairelerin  bayındırlığın elindeki daireler ile takas yapılması gerekliliğini vurguluyor.

 

Yenikent 12. bölge 107 ada F bloktaki binanın zemin katındaki dairelerideki odalarda düzgün yürümek bile imkansız  hale gelmiş,odalar ortaya doğru çukur hal almış,dolapların kapıları kapanmıyor. Binanın zemin katındaki hak sahipleri devlete para ödemelerine rağmen her geçen gün çöken bir dairenin içinde oturmayı hak etmediklerini söylüyorlar.