Avni Akyol Parkı’nda yapılan havuz çalışmalarıyla park, yeni bir çehreye bürünmüş, güzel bir görünüm kazanmıştı. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da parka giderek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.



“Yaşanabilir bir şehir sunmaya çalışıyoruz”
Başkan Ay, parkta yapılan çalışmalardan bahsederek şu ifadelere yer verdi:

“Parklarımızı modernleştiriyoruz ve halkımıza açıyoruz. İstanbul’dan gelen vatandaşlarımız burasının çok güzel olduğunu söylediler. Bizim güzel olduğunu söylememiz yeterli değil, önemli olan halkımızın güzel olduğunu söylemesidir. Dolayısıyla buradan giriş yaptık. Avni Akyol Parki’nda, İnönü Parkı’nda, Melensu Parkı’nda çalışmalar yapıyoruz. Bütün parklarımızı eş zamanlı olarak iyileştirmeye çalışıyoruz. Dışarıdan gelen insanlar, Düzce’nin çehresinin değiştiğini görecekler. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Burada 3 tane daha önceden yapılmış havuzlarımız vardı ama çalışmıyorlardı. Altyapıda elektrik kabloları bozulmuştu. Suyla elektriğin temasında tehlike oluşabiliyordu. Biz burayı komple kaldırdık, burayı tamir etmek yenisini yaptırmaktan daha zordu. Sonuçta bu formatı arkadaşlar bize sundu ve bizde beğenip yaptık. Biz tamamen belediyemizin imkanlarıyla bunu yaptık. Buradaki bütün uygulama belediyemizin atölyesinde yapıldı. Biliyorsunuz Melensu Park’ta da aynı şekilde çalışmalarımızı belediye bütçesiyle, belediye çalışanlarıyla yapmaya çalışıyoruz ve işi zamanında bitirmeye çalışıyoruz. Düzce’mizin insanına daha güzel yaşanılabilir bir şehir sunmaya çalışıyoruz.”



“Şelaleleri devreye alacağız”
Avni Akyol Parkı dışındaki alanlarda yapılan çalışmaları da değerlendiren Ay, açıklamasına şu cümlelerle devam etti:

“Düzce’nin içerisinde parklarımızı bu şekilde yaparken ayrıca Düzce dışında Aydınpınar Şelalesi var, Samandere Şelalesi var ve bir de Kuru Göl var. buraların da çalışmasını yapıyoruz. Haftasonu Düzce’den dışarı çıkmak isteyen arkadaşlar için de buraları hazırlıyoruz. Samandere Şelalesi aktif durumdadır ve yakında Aydınpınar Şelalesi’ni devreye alıyoruz. Akabinde Kuru Göl’ü devreye alacağız. Buralara Melensu Park’ta yaptığımız gibi turlar yapacağız. Bir hafta ücretsiz turlar yapacağız. Vatandaşlarımız alışacak ve o alanlarda piknik yapma fırsatına kavuşacak.”



Haber: M. AYDIN