İstanbul Caddesi Düzce trafiğinin ara arterlerinden birisi olmasına rağmen çevresinde park düzenlemesi yapmak yerine yolun kendisi park alanına dönüştürüldü. Bunun doğal sonucu olarak da park yeri için görevlilere ücret ödeyenler uzun süre park halinde kalınca, özellikle akşam iş çıkışı saatlerinde trafik giderek daha karışık hale geldi.

Aracını park edecek uygun bir yer bularak ücretini ödeyen sürücüler uzun süre araçlarını yol kenarında bulunan otoparka  bırakınca, ikinci sıraya geçici olarak araç park edenler nedeniyle  özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik akışının oldukça yavaşladığı gözlendi. Trafik ekipleri ikinci sıra parkların önüne geçmekte yetersiz kalınca, trafiğin yoğun olduğu saatlerde bisikletliler, motosikletliler ve yayalar, hatta at arabalarının bile trafiğe eklenmesiyle birlikte normalde iki sıra araç trafiğinin rahatlıkla seyrettiği cadde, sadece bir aracın geçebileceği kadar daraldı.

Buna bağlı olarak da özellikle Büyük Camii  civarındaki esnafların şikayetleri giderek artmaya başladı. İstanbul caddesinden alışveriş yapmak isteyenlerin zaman zaman sürekli tur atarak yer aramak zorunda kaldığını belirten esnaflar, sorunun çözülmesi için konunun bir an önce ele alınmasını istiyorlar.