Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Düzce'nin turizm açısından dışarıdan bakıldığında olumlu bir izlenim uyandırması için 'Çöpleri göstermemek' lazım dedi ancak Kalıcı Konutların çöp sorunu bitmiyor. Hemen hemen her bölgede benzer manzaranın yaşandığı konutlarda özellikle çocukların oyun oynadıkları parklar ve otobüs duraklarındaki kirlilikten vatandaş şikayet ediyor. Haber Merkezimize bu konuda şikayetlerini ileten vatandaşlar çevrelerinde yer alan çöplerin uzun süredir temizlenmediğini iddia ediyor.





Kalıcı Konutlarda çöp konteynerlerinin yetersiz olması, çöplerin akşamdan akşama toplanması ve yine kalıcı konutların sorunlarından biri olan başıboş köpeklerin çöpleri çevreye dağıtması görüntü kirliliğine en büyük nedenler olarak gösteriliyor. Çocukların oyun alanı olan parklardaki çöp kovalarının dolması ve oturma alanlarının etrafında çöp yığınları görüntü kirliliğinin yanı sıra insan sağlığını olumsuz etkilemesinden korkuluyor. İlk bakışta Düzce’nin diğer mahalle ve köylerine göre sorunları en az alan olarak görülen Kalıcı Konutlarda vatandaşlar yetkili mercilerin gerekeni yapmasını temenni ediyor.
Çöplerin atılması için Kalıcı Konutlardaki Anıt Meydanına konan çöp kutuları onarılmayı bekliyor. Vatandaşlar yeterli sayıda çöp konteyneri ve çöplerin sıklıkla toplanmasını talep ediyor. Çöp sıkıntısının yanı sıra yeşil alanlarda uzayan otlarda ilgisizliği gözler önüne seriyor.

Haber:Y.SEVER