Düzce’nin şehir içi trafiği sorun olmaya devam ediyor. Şehir içi trafiğinin can damarı konumunda olan İstanbul Caddesinde parklanmadan dolayı trafik yoğunluğu artıyor. Tek sıra park eden araçların yanına başka araçların ikinci sıra duraklama ve park yapması trafiği adeta kilitliyor. İstanbul Caddesi’nde yaşanan park krizinin son bulması için gözler bu hafta içi Düzce Valiliği’nde yapılacak olan Trafik Komisyonu toplantısına çevrildi. Gün geçtikçe artan sorun için Düzce Belediyesi ve Düzce Valiliği’nin ne gibi çözümler üreteceği merak ediliyor.

İstanbul Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğu caddeye bağlanan sokaklar ve ara yollara da yansıyor. Park ve trafik yoğunluğunun en çok hissedildiği adresler Celal Kasapoğlu Caddesi, Atatürk Bulvar, Müftülük binasının bulunduğu Şen Sokak, Düzce Belediyesinin Karşısında bulunan Uzunzade Sokak, Cumhuriyet Sokak oluyor.

Aracını park edecek alan bulamayan sürücüler İstanbul Caddesi’ne en yakın sokaklardan çift taraflı parklanma yapıyor. Sokak üzerinde aracına yer bulamayan kimi sürücü de ne kadar hatalı olduğunu bilse de kaldırıma aracını bırakmak zorunda kalıyor. Hatalı parklanma yapan araçlar ise hem yayaları hem de diğer sürücüleri mağdur ediyor. Bina ve dükkan girişleri önüne kadar bırakılan araçlardan dolayı vatandaşların gündelik yaşamları olumsuz etkileniyor. Yollardaki çift taraflı parklardan dolayı ise araçlar en çok trafik ekiplerini zorluyor. Krizin başlangıcı olan İstanbul Caddesi’nde Düzce eski Belediye Başkanı İsmail Bayram döneminde tedbir alınmış cadde üzerine park yasağı uygulaması hayata geçirilmişti. 

Haber;Y.SEVER