Yaz turizmi denilince Düzce'nin bir numaralı adresi olarak gösterilen Akçakoca'da günlerdir süren su kesintileri vatandaşları bezdirdi. Uzun yıllardır kökten çözüm sağlanamadığı için yaşanan kesintilerden bıkan halk, her platformda tepkisini dile getirir oldu.


2 haftadır su kesintileri yaşanıyor

Akçakoca Belediyesi'nin facebook sayfası üzerinden yaptığı kesintilere ilişkin son bilgilendirmenin altına bir çok eleştiri içerikli yorum yazıldı. 3 bölgeye su taşıyan şebeke borularında 2 hafta önce ortaya çıkan arızaları kademe kademe gidermeye çalışan Akçakoca Belediyesi, 5 Nisan akşamı yaptığı son açıklamada şunları kaydetti: "İlçemiz Ayazlı Mahallesi ve Sapak mevkiini besleyen ana boruda meydana gelen arızanın ardından Fen işleri Müdürlüğü Su Alt Yapı Şefliğimizin yoğun çalışmaları sonucunda ilçemize su verilmeye başlanmıştır."

"Büyük bir çeşme yapın; taşır, işimizi görürüz"

Belediye ekiplerinin arızayı gidermek için çalışma yaptığı esnadaki fotoğraf karelerinin de yer aldığı açıklamanın altına Akçakocalılar'dan tepkili yorumlar yapıldı. Su kesintileri nedeniyle sıkıntı çeken vatandaşlar, bu sorunun yıllardır devam etmesine atıfta bulunarak, "Sürekli aynı sorun. Yarın yine kesinti olur ne de olsa alıştık değil mi? Bari buraya büyük bir çeşme yapın, 60'lı yıllara döndük zaten taşır, işimizi görürüz. Ben 25 yıldır burada yaşıyorum hala aynı sorun." ifadelerini kullandı.

"Utanıyorum artık su yok demekten"

Susuzluğun yarattığı eziyetin yoruma dökülmesi ise şöyle oldu: "10 saatlik su kesintisi nerede görülmüş? Ayıptır, abdest alacak su bulamıyoruz. Günahı boynunuzadır. Bıktık artık patlaklardan, su kesintisinden. Utanıyorum artık su yok demekten... İnsanlar gülüyor halimize çünkü buradan başka yerde su sorunu yok. 2 gün geçmiyor su yok. İnşallah bu kesinti de son olur."

Vatandaşların tepkileri üzerine bir açıklama daha yapan Akçakoca Belediyesi yetkilileri, "Kademeli olarak sular verilmeye başlandı. Yüksek kesimlere gelmesi zaman alabilir." bilgilendirmesi yaptı.

Turizmi de vuruyor

Öte yandan Düzce'nin denize açılan penceresi Akçakoca'da sık aralıklarla uzun saatler süren su kesintileri ilçede yaşayan vatandaşlar kadar turizmi de olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle yaz aylarında tatil için gelen yerli ve yabancı turistlerin susuzlukla karşılaşması ilçenin imajını zedelerken, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, tüm çalışmaların susuzluk sorununu ortadan kaldırmak için olduğunu sık sık vurguluyor. Boruların yenilenmesine karşılık arızların büyük oranda patlaklardan kaynaklanması ise altyapı çalışmaları sırasındaki yanlışlıkları gözler önüne seriyor.

Haber:C.ÜSTÜNER