Ülke genelinde olduğu gibi İlimiz ve ilçelerinde de seçim havasına girilmiş durumda, adaylar çalışmalarına hızla devam etmekte. Vatandaşla, esnafla bir araya gelen adaylar, seçim broşürlerini bırakarak 7 Haziran milletvekili seçimleri için destek istiyor.

Adayların yoğun olarak uğradığı yerlerden biri de pazaryerleri… Azmimilli Mahallesi’nde cumartesi günleri kurulan pazaryerini gezdik, esnafın sorunlarını ve beklentilerini dinledik…Yaptığımız ziyaretlerde bağımsız milletvekili adayı Birol Şahin’e de rastladık.. Şahin’den önce MHP3. Sıra milletvekili adayı Demet Günday’da esnafı ziyaret edenlerden… Adayların broşürleri tezgahlarda dolaşıyor… Broşürleri inceleyen Esnaf ve vatandaşlar, adaylara başarılar dileyerek uğurluyor…

Bağımsız Milletvekili adayı Birol Şahin, halkın teveccühünden memnun… Vatandaşın, esnafın, sanayicinin büyük sıkıntı içinde olduğunu belirten Şahin, sorunları çözen bir milletvekili adayı olacağını dile getiriyor.

Pazarcı esnafı büyük bir darboğaz içinde… Ekonomik bir kriz içinde olduğunu belirten pazarcı esnafı, bu durgunluğun son bulmasını istiyor.

Esnafa göre Nüfusun büyük çoğunluğunu emekliler, ya da asgari ücretliler oluşturuyor. Malum ay sonu olduğu için emekli ve asgari ücretlilerin elinde avucunda bir şey kalmıyor. Okul masrafı, temizlik, ulaşım, elektrik gibi zorunlu giderlerini karşılamakta zorlanan dar gelirlinin, gıda ihtiyacını karşılamak için tercih ettiği Pazaryeri tezgahları da alım gücü olmadığı için boş kalıyor.

“Milletvekili adaylarından beklentileriniz neler” diye sorduğumuzda ise, pazarcıların “ortak görüş” seçimden sonra unutulmamak…Cumartesi pazarında zor koşullarda hizmet veren esnaf, Düzce’de Pazar kültürünün oluşturulması ve modern bir pazaryeri talep ediyor.

Haber;S.KAŞKIR