Türk lirasının yeni simgesi yavaş yavaş hayatımıza girerken henüz Pazar tezgahında kullanılmaya başlanmadı. Düzceli pazarcılar yeni simgeye daha alışamazken, vatandaşın da yabancılık çekmesi nedeniyle tezgahlardaki kartondan etiketlerde hala eski simgeler var. Aziziye mahallesinde pazartesi ve Perşembe günleri kurulan semt pazarında tezgah açan pazarcıların büyük çoğunluğunun fiyat etiketlerinde yeni simgeyi kullanmadığı görüldü. Pazarcılar, sattıkları ürünlerin fiyat etiketlerine, merkez bankası tarafından belirlenen yeni simge yerine 'TL' veya 'Lira' yazmayı tercih etti.

Semt pazarında TL’nin yeni simgesini kullanan tek pazarcı ise Mehmet Erzurum.

Vatandaşların henüz yeni simgeden haberdar olmadığını belirten Erzurum, “Ben de televizyonda gördüm. Bu sabah etiketlerime yazdım. Ben olumlu buluyorum simgemizin olması güzel bir şey. Her şeyin simgesi var TL’nin neden olmasın. Ancak Bazı vatandaşlar henüz bilmiyor. Bu nedir diye soruyorlar. Diğer pazarcılar da vatandaşlar henüz tanımadığı için koymuyorlar.”dedi.

Vatandaşların yeni simgeye olumlu yaklaşırken bir kısmı da henüz simgeden habersiz.

Yeni simgeyi tercih etmeyen pazarcılar da“Pazarda kimse yok ki etiket koyalım. Vatandaş gelmiyor. İş yok güç yok akşama kadar oturuyoruz” şeklinde şikayet ediyor.

HABER:S.KAŞKIR