Aziziye Mahallesi’nde kurulan Perşembe pazarında, vatandaşlar ve pazarcı esnafı ile buluşan Öncü Haber ekibi, pazardaki durumu sordu. Pazara rağbeti ve fiyatları ele alan pazarcı esnafı, durum değerlendirmesi yaptı.



Fiyatlarda artış ihtimalini ve özellikle soğan ve patateste 10 TL’ye varacağı iddia edilen fiyatlar hakkında da açıklama yapan esnaflar, Pazar ekonomisini Öncü Haber mikrofonlarına değerlendirdi.



“Vatandaşın işi zor”
Vatandaşın fiyatlardan şikâyet etmesine hak verdiklerini söyleyen Ahmet Arslan, şu ifadeleri kullandı:
“İşler orta şekerli gidiyor. Aman aman bir rehavet yok. Ekonomik olarak vatandaşlar biraz darda. Asgari ücret 2 Bin 20 lira oldu. Bu ay belki pazarlara bir canlılık olabilir. Ama vatandaşlara 4-5 lira pahalı geliyor. Bugün domatesin kilosu 8 lira, gerçekten vatandaşın işi zor. Onlara da hak veriyoruz bir şey diyemiyoruz. Pırasa bile olmuş 5 lira. Bugün 5 lira büyük bir rakam.”



“Parası olmayan yapamaz”
Dar gelirli insanların zor bir dönemden geçtiğini ifade eden İsmail Has, şunları söyledi:
“Küçük esnafta bitecek, küçük çiftçide bitecek. Artık zengin üretiyor, gariban tüketiyor. Herkes tüketici. Artık üreten parayı cebine koyacak. Bir gariban gidip de sera yapabilir mi? Parası olmayan yapamaz. Devletin istatistiği,ziraat odası var,teşvik veriyor. Bu tüccar devletten önce stokluyor. 10 lira olursa adam 5 kilo alacağına 1 kilo alır. Bir şekilde ayakta duracak.“

“10 lira olursa yemeyeceğiz”
Alışveriş yapmak için pazaryerini tercih eden Feride Turan ise şu söylemlerde bulundu:
“Çok pahalı, 1 kilo alacaktım. Yarım kilo alıyorum. 10 lira olursa yemeyeceğiz o zaman. Soğansız hiçbir şey olmuyor. Patateste pahalı. Soğanda pahalı. Önceden böyle değildi. Bir emekli için fiyatlar pahalı.”



“10 lira olursa biz tezgâhı kapatırız”
Pazardaki vaziyetin vatandaş için iyi olmadığını söyleyen pazar esnafı Metin Turan, durumun daha da kötüye gidebileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Millette para kalmadı. Normalde bir asgari ücreti 2 Bin 20 lira yaptı cumhurbaşkanımız ama işveren, işçi çıkarıyor. Herkes kredi kartlarına bel bağlamış. Pazaryerinde bir dereotu 2 buçuk lira olur mu? Ispanak olmuş 7 lira. Pazarlarda bitiyor. Soğan olmuş 5 lira. Ben alıyorum 4 lira. Her ay içeri gidiyoruz. Her ay zarar ediyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Vatandaşlara Allah sabır versin. Biz yine az çok alıp satıyoruz. Vatandaş aldığı maaşıyla soğan mı alsın yeşillik mi alsın patates mi alsın? Pirinç bakliyat ne bulularsa yemeye çalışıyorlar. O da pahalılaştı. Patates bu sene soğanı geçecek buna emin olun.Rehavet olacağı için patates 6-7 lirayı görecek. Eğer 10 lira olursa biz tezgâhı kapatırız. 10 lirayı kim alsın. 1 kalıp sucuk 10 lira. 2 tane yumurta alırım onu kırarım. Ben patatesçi olduğum halde patates yemem 10 lira olursa. 10 lira olursa patates soğan bu dünyanın sonu demek. Soğan 7 buçuk olabilir. Ama 10 lira olursa hayal edemiyorum.”



“Her gün geriye gidiyor”
İşlerin gün geçtikçe kötüleştiğini dile getiren bir diğer pazar esnafı Ali İhsan Özenç ise şöyle konuştu:
“İşler her gün kötüye, her gün geriye gidiyor. 80’e aldığım un 130 lira. Eski işler yok. Eskiden çok güzeldi. 1 kilo patates soğan alınabiliyordu. Şuan bozuk. 10 lira olursa, yapacak bir şey yok. Soğan patatesolmadan yemek olmaz.”



Artı Yerel Medya ile tanıştılar
Ardından pazaryeri esnafı ve vatandaşlara Artı Yerel Medya’yı tanıtan ve Öncü Medya’yı takip edebilecekleri alanları anlatan ekibimiz vatandaşlardan olumlu tepkiler aldı.
Birçok vatandaş Artı Yerel Medya’yı cep telefonları ve akıllı televizyonlarına indirdiklerini söylerken, Öncü TV’yi takip ettiklerini de ifade söyledi. Çay ve kahvelerini televizyonumuz eşliğinde içtiklerini ve sıkı olarak takipte olduklarını ifade eden vatandaşlar, Artı Yerel Medya sayesinde her zaman yayına ulaşabildikleri için memnun olduklarını dile getirdi.





Uygulama hakkında bilgi isteyen ve telefonlarına indiren diğer vatandaşlarsa, yenilenen altyapısı ile Öncü TV’yi izlemenin çok kolaylaştığını söyleyerek, bu uygulamanın faydalı olduğu yönünde görüş bildirdiler.



Vatandaşlar Öncü Haber uygulaması ile Düzce gündeminden haberdar olduklarını ve artık, Artı Yerel Medya platformu ile Öncü TV’yi izleyebilecekleri için memnun olduklarını belirtti.



Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ