Salı pazarında esnaf satışların durgunluğundan şikayetçi. Kış mevsimi olması nedeniyle satışların durduğunu halkın çoğunun marketleri tercih ettiğini dile getiren pazarcılar, soğuklar nedeniyle fiyatların arttığını bu nedenle vatandaşın bir kilo yerine artık yarım kilo almayı tercih ettiğini ifade ediyor.

Pazarcı esnafından biri, “ Sabahları ayaz oluyor üşüyoruz ama tezgahlarımızı kurduk çünkü müşteri bekliyor. Soğuklar fiyatları etkilemedi diğer illerde fiyatlar yükselmiş ama Düzce’de pek yükselmedi.” Derken, bir başka Pazarcı ise, Soğuklar bir yana bize müşteri gelmiyor. Her taraf market. Belediyenin geliri pazarcılardan oluyor ama kaymağı marketler alıyor. Soğuklar nedeniyle sebze fiyatları arttı. Bu aylarda durgunluk olur ama işlerimiz üçüncü aydan sonra artar.” Diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Pazaryerinde çamur içinde satış yapmak zorunda olduklarını söyleyen bir başka pazarcı ise siyasilere yüklendi.

Pazarcı,” Vatandaş gelemiyor. Bizimde her tarafımız çamur içinde. Ceketle kazanılan koltuklar böyle hizmet yapıyor. Soğuk hava bazı fiyatları etkiledi. Mesela havucu 70 kuruştan satıyorduk, bu hafta 1,5 TL den satıyoruz. Vatandaş 70 kuruşken alamıyordu şimdi mi alacak.” Dedi.

Geçimini Pazarcılıkla sağlayan bir