Her Cumartesi günleri Azmimilli Mahallesi'nde kurulan "Cumartesi Pazarı"nda çile bitmiyor. Her kış mevsiminde yağışlı havalarla birlikte çamur deryasına dönen pazaryerine bir gelen bir de gelmeyen pişman…

Yıllardır aynı sıkıntı içerisinde ekmeğini kazanma mücadelesi veren pazarcı esnafı, çamur yüzünden iş yapamaz hale geldi.

Alt yapı eksikliğinden dolayı pazaryerinin içerisi çamurdan geçilmiyor. Hal böyle olunca mutfağının ihtiyacını gidermek için alışverişe çıkan vatandaşlar pazaryerini değil de marketleri tercih ediyor. Cumartesi Pazarı’nın esnaflarından olan Selim Bektaş, bu durumdan duyduğu rahatsızlığını şöyle ifade etti. “Pazaryeri çamur içinde olduğu için vatandaş yürümekte bile güçlük çekiyor. Bir kapalı pazaryerimiz bir türlü yapılmadığı için pazarın alt yapısı işimizi olumsuz anlamda etkiliyor. Bu çamurda insanlar pazaryerini tercih etmiyor.”

Yetkililerden çözüm pazarcı esnafı olarak çözüm beklediklerini dile getiren Bektaş, kendilerine şartları iyi bir alan gösterilmesini beklediklerini vurguladı. Uzun zamandır çamurla mücadele etmeye çalıştıklarını söyleyen Bektaş, mülteci gibi farklı yerlere giderek tezgah açmak zorunda bırakıldıklarını kaydetti.

‘Çektiğimiz çileye değmiyor’ diyerek serzenişte bulunan Bektaş son olarak pazarcı olarak ellerinden çözüm için bir şey gelmediğini kaydetti ve yaşadıkları sorunun son bulmasını istedi.

Haber:Y.SEVER