Düzce Bisiklet Kulübü anlamlı bir etkinliğe imzasını attı. Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen proje ile öğrencileri, kitapla buluşturmaya kararlı olan Düzce Bisiklet Kulübü rotasını Kaynaşlı Dipsizgöl Ortaokulu’nun kütüphanesine çevirdi. Hazırladıkları kitap kolileri ile okulun kütüphanesini şenlendirecek olan kulüp, ayrıca öğrencilere kitap okuma alışkanlığını aşılayacak.

“Bu kez çocuklar okusun diye pedallıyoruz”
Bu sabah, Anıtpark Meydanı’nda toplanan yaklaşık 40 üye ve hocaları pedallarını Kaynaşlı’ya çevirmeden önce Yaşar Artun, Bisiklet Kulübü adına bir basın açıklaması yaparak, projeye başlamalarındaki amacı anlattı.

Artun, “Bu kez çocuklar okusun diye pedallıyoruz. Düzce Bisiklet Kulübü olarak hedefimiz sosyal sorumluluk projelerinde önder olmak. Bisiklet sporunu gençliğe ve topluma sevdirip saygın bir konuma getirirken eğitime katkımız olsun diye gönülleri pedallarla buluşturduk. Bu düşünceyle Kaynaşlı Dipsizgöl Ortaokulu’nun kütüphanesine destek olmak için yaklaşık 35-40 doğa ve bisiklet dostu ile yola koyulduk.” ifadelerinde bulundu.

“Bisiklet sporu bir yaşam biçimi”
Düzce Bisiklet Kulübü’nün bir ideali olduğunu ve o idealinde odak noktasında gençlerin olduğunu kaydeden Artun şöyle konuştu:

“Düzce Bisiklet Kulübü olarak idealimiz bisikletin bir yerden başka bir yere trafikten kaçmak için pedal çevirmek olmadığını bilakis gençliğin kötü alışkanlıklarından kurtulması, doğayı tanıması, sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olması ve en mühimi de bisiklet sporunun bir yaşam biçimi olarak görünmesini sağlamaktır.”