Yeşilay’ın sponsorluğunda İstanbul’dan Kars’a, Kars’tan İstanbul’a yaklaşık 5 bin kilometre yol katederek, madde bağımlılığına dikkat çekmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla bisiklet turuna çıkan, Gezegen Cemal lakaplı dağ bisikleti sporcusu Cemal Azmi Başkaptan, tur kapsamında ziyaret ettiği 34 ilden biri olan Düzce’ye geldi.

Burada Vali Yardımcısı Miktat Alan’ı makamında ziyaret eden Başkaptan amacının Bisiklet yollarının yapılması için görüşmelerde bulunmak ve madde bağımlılığına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Daha önce Kocaeli ve Sakarya illerinde ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Başkaptan, tur çerçevesinde 34 vilayeti gezeceğini söyledi.

Cemal Azmi Başkaptan, “Yaklaşık 80 gün sürecek. Burada vali ve belediye başkanlarını ziyaret ederek kamuoyu oluşturacağız. Amacım, bisikletin nasıl bir çevreci taşıt olduğunu, günlük yaşantıda nasıl kullanabileceğini anlatmak. Bu nedenle Türkiye Yeşilay Cemiyetinin elçisi olarak ilinizi ziyaret ediyorum” diye konuştu.

Başkaptan’ın Düzce ziyaretinde Yeşilay Düzce Temsilcilisi Özcan Çakmakçı ve Düzce Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş karşıladı. Çakmakçı, buradaki amacın yeşiay adına sağlıklı yaşam ve çevre duyalılığı aşılamak olduğunu söyledi.

Bisikletliler derneği başkanı Nizamettin Ulaş ise “Bisikletliler derneği üyelerinden biri olan arkadaşımızın yapmış olduğu etkinlikten ve duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber; S. KAŞKIR