İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken bina 21 kişiye mezar olurken, bu üzücü olayın ardından İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde riskli binalar bir kez daha mercek altına alındı. 1999 yılında iki büyük depremle yıkılan Düzce'de hala orta hasarlı binaların varlığı tedirginliğe neden olurken, artık miadını dolduran binalar ayakta duramıyor.

Akçakoca’nın tarih kokan mahallesi Yukarı Mahalle’de bulunan eski bir bina gece saatlerinde ansızın yıkıldı. Binanın yıkıldığı sırada yakınında kimse olmaması olası bir yaralanmayı önledi.

Yıkılan binanın Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan binalardan biri olduğu ve mahallede yer alan diğer tarihi binalarla birlikte restorasyon kapsamında olduğu öğrenildi. Ancak bu yıkım gözleri tarihi binalardaki risklere çevirdi.

Geçmişin izlerini taşımaları nedeniyle özel korumaya alınan binaların yıllara meydana okuyamaması, Akçakoca'da çok sayıda bulunan eski yapıların sağlamlık açısından da değerlendirilmesini gerektiğini gözler önüne serdi.

Öte yandan boş olan tek katlı binanın, mahallenin geçmişinde önemli bir yerinin olduğu öğrenildi. Geçmiş yıllarda kalaycı dükkanı olarak hizmet veren binada, Yukarı Mahalle ve civar mahalle halkının metal eşyalarını kalayla kaplattığı öğrenildi.

Haber: S.ŞEN/Akçakoca


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ