Pelemir Otelin açılışına, Vali Vasip Şahin ,Belediye Başkanı İsmail Bayram,Eski Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve çeşitli iş adamları katılırken yeni milletvekillerinin ise katılmadığı görüldü.

Vali Vasip Şahin konuşmasında; Düzce’nin kendini yenilediğini, Üretim, istihdam sağlayan yerlerin açılışına gelmenin zahmet değil mutluluk olduğunu ve böyle yerlerin açılmasında,Düzce’nin kalkınmasında emeği geçen herkesi kutladığını ifade etti. Sözlerine;“Birbirimize duyduğumuz güvenden endişe etmemeliyiz diyerek devam eden Vali Şahin Turizmin geliştiği bir yere böyle bir eser kazandırmaları,burdaki faaliyetlerin geliştirecek.”dedi.

İşletme sahibi Eski Düzce milletvekili Fahri Çakır ise konuşmasında otelin fiziki yapısından bahsetti ve otelde 2 salon,48 i normal 4 ü süit olmak üzere toplam 52 oda bulunduğunu ve hazırlanan salonlarda çeşitli organizasyonların yapılabileceğini belirtti. Çakır,Düzce’nin büyük depremler geçirdiği için yapıları az katlı tercih ettiklerini belirterek otelin %55 i yatırım kredisi,%45 i ise öz sermayeyle tamamlandığını ve toplamda 11 milyona mal olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından dua eşliğinde kurdele kesildi ve davetlilere tesis gezdirildi. Açılış davetliler için hazırlanan ikramlarla devam etti.

Haber; A. N. KAYA