Hürriyet'in haberine göre; Gölcük Milli Parkı'nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kiracısı olarak bulunan Bolu Belediyesi, kalan 22 yıllık süresini özel bir işletmeye devretmek için ihaleye çıktı. İhale ilanında "Gölcük Tabiat Parkı"nda sınırlı ayni hak tesisi hakkıyla dağ köşkü-bungolovlar ve Gölcük Göl Gazinosu 22 yıl süreyle kiraya verilecektir." denildi.

İhale 19 Aralık'ta

31 Aralık 2040 tarihine kadar dağ köşkü, 25 adet bungolov ile Gölcük Göl Gazinosu kiraya verilecek. İhale 19 Aralık Salı günü saat 14.30'da yapılacak. Dağ köşkü ve bungolovlar için 16 aylık inşaat süresi tamamlandıktan sonra aylık kira bedeli ilk 5 yıl için 10 bin lira artı hasılattan yüzde 1 pay olacak. 5 yıldan sonra ise cirodan yüzde 1 pay olacak ve bu pay 20 bin liranın altında olamayacak. İhalede istekliler bu 20 bin lira üzerinden yarışacak. Gölcük Gazinosu, inşaat yeri tesliminden bir yıl içinde ihaleyi kazanan firmaya teslim edilecek

500 bin kişi ziyaret ediyor

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yılda ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği Gölcük'te yeni dönemde mangal da piknik de yapılamayacağını açıkladı. Gölcük'e araçla çıkılmasına da gerek kalmayacağını anlatan Yılmaz, yakında hem teleferik hattı hem de yamaç kızağı için iki ayrı ihaleye çıkacaklarını söyledi. Gölcük'e yılda ortalama 100 bini aşkın araç; 500 bini aşkın da insan giriş yapıyor.

Ağaç kesilmeyecek

Dağ köşkü ve 25 bungolovun yerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığınca belirlendiğini ve hiç ağaç kesilmeyeceğini söyleyen Yılmaz, Gölcük'te yeni dönemin nasıl olacağını şöyle anlattı: "Biz bungalovların göl gören başka bir yerde olmasını istemiştik ama Milli Parklar Genel Müdürlüğü kabul etmedi. Uzun bir çalışmanın sonucunda proje hazırlandı. Bizim tabiatımızı bozmamamız lazım. Hassas davranıyoruz. Milli Parklar daha da hassas davrandı. Bungalovlar caminin üst tarafında olacak, yerleri hiç ağaç kesilmeyecek şekilde tek tek belirlendi. Göl manzaraları da olmayacak. Bolu Belediye Spor'un olan ve belediyemizin işlettiği iki bungolov ise yıkılacak, izinsiz yapıldığı için.

Mangal, piknik yasak

Göl ve çevresinde mangal yapılamayacak. Piknik de olmayacak. Piknikçiler Gölcük'e girişte alabalık tesisinin orada piknik yapabilecekler. Gölü görmeyecekler. Sonrasında da yürüyerek parka girebilecekler. Belki tesisler yapılıncaya kadar piknik izni verebiliriz. Zaten Gölcük'e araçla çıkmaya da gerek kalmayacak. Çünkü 3 bin 100 metre (3.1 kilometre) uzunluğunda teleferik hattı yapacağız. Teleferik, aşağıda Karacasu'da Küçükkaplıca'nın karşısından başlayacak, Gölcük girişine kadar çıkacak.Bunun için de yakında ihaleye çıkıyoruz. Gölün çevresinde bisiklet içinse özel bir parkur yapılabilir belki.

Başkan Çin'de bindi, Gölcük'e getiriyor

Ayrıca yamaç kızağı yapılabilmesi için de ayrı bir ihale olacak. Yamaç kızağı Alplar'de ve daha birçok yerde çocuklar için düşünülmüş bir eğlence aracı. Hızı biraz yüksek, sadece çocuklar değil yaşlılar için de uygun. Çin Seddi'nden aşağı 500 metre uzunluğunda binmiştim ben de. Şimdi biz de 1.5 kilometre uzunluğunda yamaç kızağı için ihaleye çıkacağız. Hem adrenalin hem eğlence. Bunun için de hiç ağaç kesmeyeceğiz."