Çilimli’ye bağlı Pırpır Köyü’nde yıllardır devam eden su sorunu bir türlü çözüm bulmuyor. Köylü suyun içilemez olduğunu zaten içilecek de bir suyun olmadığını ifade ediyor.
Sıkıntının bir türlü çözülememesi üzerine Köy Muhtarı ve ihtiyar heyeti daha önceden yapılan su sondajı ihalesini iptal edip, Çilimli Belediyesi’nden su alınması yönünde karar verdi. Alınan bu karar yaklaşık 2 bin nüfusa sahip Pırpır Köyü halkını çileden çıkardı. Vatandaşlar, muhtarın köyün suyunu sahip çıkmadığını, ihalesi yapılan ve İl Özel İdare’den ödeneği çıkan sondaj ihalesinin iptal edildiğini ifade ediyor.

Çilimli Belediyesi’nden gelecek suya da itiraz eden köy halkı 100 TL abone parası vermek istemiyor. Köy olduklarını ve Belediyenin suyuna para vermek istemediklerini vurgulayan köy halkı, temel ihtiyaçlarını bile gideremediklerini, bidonlarla köy mezarlığında bulunan çeşmeden su taşıdıklarını ifade ettiler.

Köy muhtarının konu ile ilgilenmediğini ve uzun yıllardır su sıkıntısını yaşadıklarının altını çizen köy halkı, Çilimli Belediyesi’nden gelecek olan suyun yazın yine yetersiz olacağını savundular.

Bir an önce su sorununa çözüm bulunmasını isteyen Köylü vatandaşlar, çeşmelerden su akmadığını aktığı zaman ise çamur aktığını öne sürerek yetkilileri göreve çağırdılr. Çilimli Belediyesi ise köyde yaşanan su sıkıntısına çare olmak adına köye su vermeyi kabul ederken, 5 taksitte alınmasına razı olunan 100 liralık abone parası ve ardından kullanıma göre abonelere gelecek olan su faturaları nedeniyle halk köy ihtiyar heyetini aldığı karara ve Belediye'nin bu yaklaşımına sıcak bakmıyor. 

Haber; Ü. ÇETİN