Kadıoğlu köyünden geçen Melen Çayı’ndaki pislik çocukların umurunda değil. İki kardeş pis derede balık tutuyor ve tuttukları balıkları birde yiyor. Üstüne üstlük bir de bu dereye girip yüzüyor. Her ne kadar Düzce’deki derelerin hali pek iç açıcı olmasa da özellikle çocuklar sağlıklarını hiçe sayarak dereleri oyun alanı haline getiriyor.

Tıpkı Kadıoğlu köyünde olduğu gibi. Melen deresinin köyden geçen bölümünde pislik almış başını yürümüş. Ancak iki kardeş bu derede balık tutuyor.

Tuttukları balıkları bir bidonda toplayan çocuklar akşam eve götürerek bir güzel  yediklerini ifade ederken, ailelerinin balık tutmalarına  izin verdiğini dile getiren ilkokul beşinci sınıf öğrencisi Umut Özçelik, dereye girerek yüzdüklerini de söylüyor.

Küçük Umut, “ Balık burada çok. Tadı güzel bunların. Daha büyük balıklar var. Bu suya bazıları giriyor. Biz de giriyoruz. Su  zararlı mı değil mi bilmiyoruz. Annem ve Babam kirli suya girmeyin diye bize söylüyor. Ama bizim buraya geldiğimizi de biliyorlar.” Diyor.

Haber; E. BEKTAŞ