İstanbul Caddesi’nin yayalaştırılması kapsamında yeniden düzenlenen trafik düzeninin ardından tek yöne çevrilen Gazhane Caddesi yarış pistine döndü. Bu sabah saat 07:20 sularında yaşanan trafik kazasının tuz biber olduğu konuya ilişkin mahalle sakinleri duyarsız kalmayarak Öncü Haber’e konuştu.

“Buraya hız kesici istiyoruz”
“Bu yola bir çare bulsunlar” diye yetkililere seslenen Hatice Yıldız korku ve endişesini şu sözlerle dile getirdi:

“Burası tek yön olduğu ve terminal bu tarafa geldiği için bütün arabalar buradan geçiyor ve çok süratle gidiyor. Hiç hız kesmeden geçiyorlar. Biz de devamlı bu yoldan gelip geçiyoruz ve korku halindeyiz. Bu sabah komşumuzun başına geldi. Biz de öldü diye çok korktuk. Üç tane çocuğu var. Buraya bir yavaşlatıcı, hız kesici set istiyoruz. Bir çare bulsunlar bir şey yapsınlar. Başkalarının da başına gelmesin. Başı yarılmış, kaburgaları kırılmış, sürekli telefon ediyorum ailesine. Buraya biz bir çare istiyoruz.”

“Kavşağa tek yönlü giriş sistemi Türkiye’nin hiçbir yerinde yok”
Cadde esnaflarından Ali Akten ise caddenin tek şeride düşürülmeden önce bu kadar kazanın meydana gelmediğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Bu tramvay mevzusu çıktıktan sonra bu yolda bir sürü problem olmaya başladı. Burada eskiden bu kadar kaza olmuyordu. Araba bu yoldan geliyor tam karşıya geçeceksin arkasındaki araba solamaya geçiyor süratli bir şekilde. Ayrıca kavşağa tek yönlü giriş sistemi Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. İnsanlar da bu trafik sorunu yüzünden ne yapacağını şaşırıyor. Caddede ışıklandırma da yok ki siz terminale gidiyorsunuz. Burada sürücü de yaya da şaşırıyor nereye gideceğini, ne yapacağını. Bu trafik işin içinden çıkılamaz hale geldi.”

“Burası Londra asfaltına dönmüş”
Caddenin “Londra Asfaltına” döndüğünü kaydeden mahalle sakinlerinden Ali Rıza Çakır şöyle konuştu:

“Sabahın 06:00’da burası Londra asfaltına dönmüş. Adam son süratle araba solluyor. Kazada araba yayaya çarptı ama kaçtı gitti sanki köpeğe çarpıp gitti. Geriden gelen arabalar da sanki soldan süratle gelerek yolda yatan hastayı ezmeye çalışıyorlar. Bu yola bir çare bulunması gerekiyor. E5 buradan yavaş.”

“Karşıdan karşıya geçemiyoruz”
Son olarak, mahalle sakinlerinin en çok sıkıntı yaşadığı konuyu dile getiren Gökhan İnci ise şu ifadelerde bulundu:

“Mahalle sakinlerimizin en çok sıkıntı çektiği konu yayaların karşıya geçmesi konusu. Bakın tek şeritli yoldan şu an araç tersten geliyor. Ben yaya olarak buradan karşıya geçmeye çalışsam sağa mı bakacağım sola mı bakacağım? Bunu engellemek için buraya bir gizli radar koyulabilir ya da hız kesici koyulabilir çözüm olarak. Bunu yetkililerin görmesi gerekiyor. Yerlerinden kalkıp bu sokakları, caddeleri bir gezmeleri gerekiyor.”

Haber: Ö.YILMAZ