Düzce'de en sık eleştiri konusu olan çevre kirliliği plajlarda da baş gösterdi. Deniz turizmine ev sahipliği yapan Düzce'nin gözde turistik adreslerinden Akçakoca'da yaz sezonu öncesi tertemiz olan sahiller, şu günlerde atıklardan geçilmez hale geldi.

Denize girmek için Akçakoca'nın yolunu tutan ve özel plajlar yerine halk plajlarını seçen vatandaşlar, her yanı pislik içerisinde olan sahillerde oturacak yer bulamıyor.

Çoğu vatandaş tek tek çöpleri toplayarak kendisine oturma alanı oluşturuyor. Su şişeleri, sigara izmaritleri, yiyecek ambalajları, teneke kutular başta olmak üzere bir çok atığın çöp kutuları yerine etrafa atıldığı plajlardaki bu çirkin manzara, her geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısını arttıran Akçakoca'nın imajını da zedeliyor.

Belediye tarafından yaz sezonu öncesi tüm sahillerde temizlik çalışması yürütülürken, üzerinden 2 ay bile geçmeden kumsalların çöple dolması hem temizlik konusundaki duyarsızlığı hem de ilgisizliğin son örneği oldu.

Temizliği ifade eden mavi bayraklı 3 plajı bulunan Akçakoca'da sahillerin kirliliğin pençesinde olması, değerlere sahip çıkılamadığını da yine gözler önüne serdi.

C. ÜSTÜNER