13 ocak tarihinde Düzce Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokolle çalışmaları başlayan Mobeseler kısa zaman içinde hizmete hazır hale gelecek.
Karayolları ve şehir merkezinde tüm kavşaklarda yapılan çalışmalar son aşamaya geldi.
31 ayrı noktadan 40 kamerayla yapılacak olan çalışmalar sırasında hız ihlali yapan, hatalı seyreden araçların plakaları merkezden görülebilecek.
Ayrıca şehir merkezinin değişik bölgelerine kurulan Mobeseler sayesinde her türlü olumsuzlukla ilgili olarak kaçmaya çalışan araçlar görüntüleme sistemi sayesinde yapılacak olan takiple kısa sürede yakalanacak.
Mobeselerden plaka okuyan kameralardan biri tanesi D 100 karayolu soğancı mevkiinde, diğeri küçük melen mevkinde üçüncüsü ise Akcakoca karayolu yığılca ışıklı kavşak mevkiinde hizmet verecek.
Kurulma ve motaj çalışmaları bitirilmek üzere olan kameraların kısa zaman içinde tamamlanacağı ve hizmete gireceği öğrenildi
Sistem çalıştığında ben yavaş gidiyordum, yeşilde geçtim diğer araç kırmızıda geçip bana çarptı gibi mazeretler artık tarihe karışacak çünkü Mobese kayıtları herşeyi gözler önüne serecek.