Yığılca’nın imar planı yeniden düzenlenecek. İmar planı düzenlenirken, Yığılca halkının talepleri de dikkate alınıyor. Yığılcanınsesi Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yığılca'nın imar planı düzenleme çalışmaları kapsamında yüklenici firma tarafından gelen teknik elemanlar anket çalışması yaptı. Kapı kapı evleri dolaşarak vatandaşların isteklerini dinleyen ekip anketlerden çıkan sonuçları değerlendirecek.

Yığılca Belediyesi geçtiğimiz ay Yığılca'nın İmar Planı için ihaleye çıkmıştı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak yüklenici firma kapı kapı evleri dolaşarak Yığılca halkına ne gibi zorluk çekiyorsunuz? İmar yapımından neler bekliyorsunuz? şeklinde sorular yöneltti.

Konu ile ilgili bilgi veren Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, “Yığılca'nın imarı 1966-1967 yılında yapılmış. O günden bu güne kadar hiçbir değişiklik olmamış. Şehrin imarı ile mevcut durum uyuşmuyor. İmarda yola bakıyorsunuz ev görünüyor. Eve bakıyorsunuz yol görünüyor. Bu kapsamda Yığılca Belediyesi olarak 2012 yılında Yığılca'nın imarını gözden geçirme kararı aldık. Yığılca'nın ne sıkıntısı ne problemi varsa bu noktada düzeltilecek. 2 günlük bir anket çalışması yapıldı. Bu çalışmalar tamamlanınca vatandaşlar 3 ay sonra bilgisayarının başına geçip belediyeye gelmeden nerede ne kadar yeri var? Ev yapsa yola mesafesi ne olmalı? konularını rahatlıkla öğrenebilecek” dedi.

 

Kaynak: Yığılcanınsesi