Geçtiğimiz yıl içinde Düzce Belediye Meclisi, aldığı kararla Avni Akyol ve Konak Parklarını ticari alana dönüştürmüş ve Düzce Belediyesi’nin borçları karşılığında bu parkların Maliyeye devir edileceğini açıklamıştı. Kamuoyunda geniş yankı bulan bu karara karşılık TMMOB Peyzaj Mimarları Odası bir dava açarak parkların ticari alana çevrilmesine karşı çıkıp konuyu mahkemeye taşımıştı.  Sakarya 2’nci İdare Mahkemesinin söz konusu iki park ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından mecliste planlarda yeniden değişikliğe gitti. Ticari alana çevrilen Avni Akyol ve Konak Parkları, imar planlarına yeniden park olarak işlendi.  Haziran ayı 2. Bileşiminde görüşülen bu imar kararlarındaki değişiklik akıllarda yeni soru işaretleri doğurdu. O soruları MHP Belediye Meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu yöneltti.

“Belediyenin borçları ne olacak?”

Katırcıoğlu, “Parklar, belediyenin borçlarına karşılık takas olarak verilmişti. Belediyenin borçları kaldı. Bununla ilgili 2017-18-19 yıllarında bir tasarruf teklifleri paketi uygulanacak mı? Bu borçların ödenmesi ile ilgili bir plan hazırlanacak mı? Bu borçlar 2019 yılında başkasına devir olarak kalacak mı?” dedi.

“Sakarya bölge idare mahkemesi kararı ihlal edilmektedir”

Bölge idare mahkemesi kararlarını 30 gün içinde uygulama zorunluğu olduğunu hatırlatan Katırcıoğlu, Asar kenarında mahkeme kararında park alanı olarak belirlenen ancak belediyenin otopark olarak kullandığı bölgeye dikkat çekti. Katırcıoğlu, belediyenin bir kez daha suç işlediğine dikkat çekti.

Katırcıoğlu, “İşgal otopark hala kaldırılmadı. Sakarya bölge idare mahkemesi kararı ihlal edilmektedir. Bununle ilgili belediye tasarruf uygulamalı. Daha önceki meclis toplantısında bu konuyu dile getirdik. Sakarya bölge idare mahkemesinin kararına muhalefet edilmektedir. Bu konunun da dikkate alınmasını arz ederim.”diye konuştu.

“Kararı uyguladık, plana işledik!”

Meclise başkanlık eden Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, konunun gündem dışı olduğu için kapatmak isterken, imar komisyonu başkanı Hasan Gündem açıklık getirmek için söz aldı.

Gündem, “Geçen ay mahkemenin kararını uyguladık. Kararda plandaki alanda değişikliğe gidilmesiydi. Bizde planda park alanına çevirdik. Kararı harfiyen uyguladık. Kararın uygulanmaması ile ilgili bir şey söz konusu değil. Fiziki durumu bölge idare mahkemesi kararı değil. Plana işleyip kararı aynen uyguladık.” İfadelerini kullandı. 

Haber;S.KAŞKIR