Türk Polis Teşkilatının 163’üncü yıl dönümü nedeniyle anıt parkta bir tören düzenlendi. Törene Vali yardımcısı Kemal Kahraman, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Akgüneş İl Emniyet Müdürü Saim İşlek çok sayıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile siyasi parti il başkanları, daire müdürleri ve emniyet personeli katıldı.

İl emniyet müdürü Saim İşlek’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Törende bir konuşma yapan İşlek, teşkilatın "Kalite yönetim Sistemi Belgesi "alma çalışmalarını başlattıklarını belirterek, bunun bir başlangıç olduğunu hedeflerinin belgeyi almak değil kalite standartlarında hizmete devam etmek olduğunu ifade etti.

 

Ayrıca İşlek, asırlardır Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirterek ” Burada yaşamak bir bedel ve özveri ister” dedi.

Emniyet Müdürünün konuşmasının ardından Polis haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.