Geçtiğimiz günlerde Ağa mahallesinin ardından Karaca mahallesi ile ilgili olarak yaptığımız haberde mahalle sakinleri özellikle asayiş konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirmiş, polisin bile girmekte zorlandığı mahallede gece sokağa çıkmaya korktuklarını dile getirmişlerdi. Hemen hemen aynı sorunların yaşandığı Ağa mahallesinde de düzenlenen huzur toplantısında mahalleli ile bir araya gelen emniyet teşkilatı bu kez Karaca Mahallesi'nde halkla buluştu.

 

24 HAZİRANDA "SORUNLAR YUMAĞI MAHALLE" BAŞLIKLI HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ile şube müdürlerinin katıldığı toplantıda, asayiş konusunda vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Gezer, mahallede oto-kontrol mekanizması oluşturarak suçu önleme ve suçluyu yakalama konusunda vatandaşların azami derecede faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Gezer toplantıda yaptığı konuşmada, suçla mücadelede vatandaşla ortak hareket edilmesi gerektiğini belirterek “ Emniyet Teşkilatımızın her yerdeki problemi görmesi mümkün değildir. Sizler bizim mahallelerdeki gözümüz, kulağımız, elimiz ve ayağımızsınız. Aynı zamanda mahallenizde oto-kontrol mekanizmasını oluşturarak suçu önleme ve suçluyu yakalama konusunda azami derecede faydalı olacağınızı düşünüyorum. Siz muhtarlarımız, halkın polise ya da polisin halka ulaşması açısından çok önemli bir misyon yüklenmektesiniz. Bizlerin vatandaş ile aramızdaki iletişimini büyük ölçüde sizler sağlamaktasınız” dedi.

“Mahallenizdeki tüm olumsuzlukları bize iletebileceğinizi bilmenizi istiyoruz. Sizler bizim en yakın mesai arkadaşlarımızsınız. Kapılarımız sizlere daima açıktır.” diyen Gezer, vatandaşların sorularını cevapladı.

 

Haber: H. İŞCAN