Efteni Vadisi Köyleri Güzelleştirme, Çevre, Kültür ve Dayanışma Derneği Düzce turizmine büyük bir tesis kazandırmak için önemli adımlar attı. Dernek Başkanı Murat Acar, projenin detayları ve potansiyeli hakkında açıklamalar yaptı. Acar, turizm potansiyeli yüksek olan bölgede vatandaşlara sosyal ve sportif anlamda katkı sağlamak için sosyal bir proje hazırladıklarını belirtti.
Acar, projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi: “Yapmayı planladığımız Efteniye Vadisi Sosyal Tesisleri ve Dinlence Parkı Gölyaka Hacısüleymanbey Köyü’nde yapılacak. Gençlerin, çocukların, kadınların ve tüm bölge halkının faydalanması için içerisinde çocuk oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş parkurları, botanik bahçe, piknik ve mesire alanı olacak. 10 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek.”

Acar, Derneklerinin hazırlamış olduğu proje konusunda Kaymakam Murat Şener ile Gölyaka Beleiye Başkanı Bekir Akbulut’a gerekli bilgilerin verildiğini Akbulut’un sosyal tesisin yapılacağı alanda incelemeler yaptığını söyledi.
Acar, proje hakkında hangi aşamada olduklarını ifade etti. “Arazinin devletin hüküm ve tasarrufu altında olması sebebi ile gerekli yazışmalar ve müracaatlar yapıldı. Tahsisini bekliyoruz.”
Acar, son olarak derneklerinin çalışmalarının aralıksız süreceğini vurguladı.

Haber:Y.SEVER