Depremler sonrasında bir çok evsizin barınma ihtiyacını karşılayan prefabrikler, depremin üzerinden geçen bunca yıl sonra artık Düzce’nin sırtında kambur olmaya başladı.

Kiremitocağı prefabriklerinde de ,Belçika prefabriklerinde de artık gerçek depremzedeleri bulmak çok zorlaştı. Depremin hemen sonrasında hak sahibi olarak yerleşenler dışındakilerin, sayısı gerçek hak sahiplerinin çok üzerinde kaldı. Özellikle göçler ile birlikte Düzce’de bedava yer var diyerek prefabriklere yerleşenler, Düzce’de depremi yaşamadığı halde prefabriklerde oturanlar buraları işgal etti. Necmi Hoşver ilk öğretim okulunun arkasında bulunan Kiremitocağı prefabriklerinin diğer bölümü ise tamamen terk edilmiş bir izlenim yaratıyor. Bu alanda bulunan çöp toplama alanı sanki geri dönüşüm tesisi gibi prefabriğin etrafını sarmış durumda. Deprem prefabriği ise ne yazık ki geri dönüşüm malzemeleri toplanan yerin idare binası havasında duruyor. Çevrede bu tür malzeme tamamen dağılmış durumda bulunuyor.

450 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Necmi Hoşver ilköğretim okulunun öğrencileri içinde bu alan tehlike arz ediyor ve Düzce Valiliği tarafından Kiremitocağı mahallesinde boşalan prefabriklerin kaldırıldığı bilirken bu alandakilerin hala kaldırılmamasının nedeni bilinmiyor.