1999 yılında yaşanan depremlerin ardından depremzedelerin kalması amacıyla Kiremitocağı, Fevzi Çakmak ve Gümüşpınar'a prefabrik yapılar yapılmıştı. Aradan geçen yıllara rağmen durumu olmayan vatandaşlar prefabrike konutlarda kalmaya devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan bir karar ile ise prefabriklerin boşaltılması kararlaştırılmış mağdur durumda olan vatandaşlar ise geçici olarak Kiremit Ocağı'ndaki prefabriklere kaydırılmıştı. Valilik tarafından boşaltılmaya başlanılan prefabrikler satışa da çıkarılmaya başlandı. Valilik tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :

“ 1999 depremlerinden sonra oluşturulan ve geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda boşaltılma işlemleri sürdürülen Gümüşpınar ve Fezziçakmak Mahallesi Prefabrikleri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından tespit edilen metre kare birim fiyatlarına göre satışa çıkarılmaştır. İlgilenenlerin Valilik Hukuk İşleri Şefliğine müracaat etmeleri gerekmektedir. “

Yapılan açıklamaya göre satışa sunulan Gümüşpınar prefabriklerinin fiyatı 58 metre kare toplam bin 885 YTL, Fevziçakmak Mahallesi prefabriklerinin fiyatı 72 metre kare toplam 2 bin 340 YTL olarak belirlendi.