1999 yılında yaşanan Depremin 12. yılına 23 gün kala Düzce’de hala prefabrikten evleri görmek mümkün. Bu prefabrik görüntülerinden biri de Beyciler Mahallesi Belçika Prefabrikleri. Bugün Belçika prefabriklerinde oturan Nazan Doğancı isimli bir kadın prefabrikten Zabıta ekipleri tarafından çıkarıldı. Ramazana bir hafta kala yaşanan bu olay sonrası Nazan Doğancı sokakta kaldı. Prefabrikte 3 çocuğu ile yaşayan Nazan Doğancı prefabrikten çıkarılma nedenini gözleri yaşlı bir şekilde anlattı mikrofonlarımıza.

Elden anahtar aldığım için çıkarıyor belediye ,çok zor durumdayım. 3 tane çocuğumla beni sokağa atıyor. Kurayla alınıyormuş, ben de çok zor durumda kaldım. Kayınvalidem kayınpederim beni evden attılar. Kocam da sahip çıkmıyor. Buraya geldim.Yakınlarımvardı burayı önerdiler. Girdim. Şimdi belediye çıkacaksın diyor. 3 çocukla nereye çıkarım ben. Bu evi burada oturan birinden aldım. Yardım amaçlı fakir fukaraya sunulan evler bunlar. Ben de çok zor durumda kaldım. Burda iyi güzel geçinip gidiyordum. Bir senedir be burda oturuyorum şimdi girmedim. Gerekli yerlerden de izin aldım şu an için. Amaçlarına ulaştılar şimdi çıkarıyorlar. Madem suçsa bir senedir neden çıkmadım ben burdan. Beni burdan inada bindiği için kendini kabul ettirmeye çalışan bir iki vatandaş var o yüzden çıkarmaya çalışıyorlar. Sırf belediyeye gittim bana defalarca söylediler kendimizi size ispatlayacağız dediler.“

Canına bir şey olduğu takdirde bundan 3 kişinin mesul olduğunu belirten Doğancı, “Tütüne giderek çoluk çocuğuma bakıyorum. Kocam bana sahip çıkmıyor. Eşimin nerde olduğunu bilmiyorum benim hiç kimsem yok. Aç susuz belediye bekliyorum burada.“ Şeklinde konuştu.

Eğer benim canıma bir şey olursa üç kişiden şikayetçiyim. Onu da gerekli yerlere mektubumu yazıp göndereceğim. Çünkü kendilerini bana ispatlayabilmek için beni bu duruma düşürdüler. Belediyeye gidiyorum yüzüme bakan yok. Ben vatandaşım ben olmasam sen nasıl olacaksın yazık değil mi. Hiç Allah korkusu yok mu onlarda. Yarın bana bir şey olursa Eşyamı çıkaran sorumludur.“

Daha sonra prefabrikten Nazan Doğancı’nın çıkarılması ile ilgili alınan bilgilye göre Doğancı’nın prefabriğe yerleşmesinde belediyenin hiçbir etkisinin olmadığı belirtildi. Doğancı’nın belediyeden izinsiz prefabriğe girdiği ve belediyenin de kanunların gereğini yaptığı vurgulandı.

Haber; R. BAL