Düzce Üniversitesi bünyesinde devam eden  üçüncü "Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme  ve Güçlendirme  Eğitim ve Mentorluk  Programı"na katılan Prof. Dr. Nazan Erkmen, Öncü Haber'in sorusu üzerine yaptığı açıklamada kadının liderliği ve gücü konusunda önemli tespitlerde bulundu..

 

TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN

Çalışmakla büyük grur duyduğunu ifade eden Prof. Erkmen, "Türk öğün çalış güven" ilkesi doğrultusunda  çalışmakla duyduğu mutluluğu ve gruru paylaştı."Liderlik veya yöneticilik yaratıcılık demektir.Bir liderin yaratıcı olması gerekir.Önce ne yapacağımı tasarlıyorum. Sonra onu gerçekleştirmeye çalışıyorum" dedi:

 

 

"MÜKEMMEL VE MUHTEŞEM"

Düzce Üniversitesi'nde tanıdığı iki röktörü, kurucu rektör  Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile şimdiki rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı kastederek "Mükemmel ve muhteşem iki rektör" diye vurgulayan Erkmen :"Üniversitenin en büyük amacı  topluma hizmet etmektir. Bunu ön planda tutarak topluma hizmet edecek projeler hazırlıyorum. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde açtığımız ücretsiz sanat kursları ile kadınlara yönelik faaliyetlerde kadının yaratıcılığını ön plana çıkartmaya çalıştık" dedi:

 

KADIN LİDERLER AZ

Türkiye'de akademisyen kadın oranının yüzde 49 olduğunu dile getiren Prof. Erkmen :"Lider kadın açısından kadınların oranı az. 14 kadın rektör var, Bu sayı az daha çoğalması lazım. Kadınlar daha güçlenmeli ve daha lider konumuna gelmeli" dedi.

 

 

DOĞUŞTAN YARATICI...

"Kadınlar doğuştan yaratıcılığa sahipler.Biz bir yaşama can veriyoruz.Bu bizim üstünlüğümüz. Takdir edersiniz ki dokuz işi bir arada götürebiliyoruz..Ben kendimi bildim bileli 45 senedir çalışıyorum" diyerek özetledi

 

MUTLU BİR AİLE ESAS..

Başarıda en büyük etkenin mutlu bir aile olmaktan geçtiğini kaydeden Prof. Dr. Nazan Erkmen:" Mutlu bir aile kurduğunuz zaman çalışmak size daha fazla güç katıyor. Çalışmak size daha fazla güç katıyor, çalıştığınız zaman da YÜKSELİYORSUNUZ.Liderlik konumuna geliyorsunuz. Tek anahtar çalışmak Yaratıcılık ta şart..." dedi:

Haber;E.TAYHAN