Konuralp’te törenlerle başlayan kazı çalışmaları, ödenek engeline takıldı. 100 bin TL'lik ödenekle başlayan kazı, para bitince durdu. Düzce’nin kaderini değiştirecek bir proje olarak bakılan kazı çalışmalarının olduğu alanda şu günlerde hiçbir hareketlilik yok.

Konuralp tarihinin sahipsiz kalan projesi şimdi yeni gelecek ödeneği beklerken, kazı alanının etrafı belde halkı tarafından başka amaçlarla kullanılmaya başlandı bile…

 



Düzce’de kültür turizmine örnek teşkil edecek olan Konuralp antik tiyatrosunun etrafı brandalar üzerine serilen buğday harmanları ile çevrelenmiş durumda… Çalışmaların durduğu alan bugünlerde belde halkı tarafından sergi alanı olarak kullanılıyor.

Şeritlerle güvenlik önlemlerinin alındığı kazı alanında ne kazma ne kürek işliyor… Sahipsiz kalan proje yeni gelecek ödeneği bekliyor.

 

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ve kurul üyeleri, il genel meclisini ziyaret ederek Konuralp’teki kazı çalışmaları için ayrılan 100 bin TL’lik ödeneğin bitmesi sebebi ile çalışmaların durduğunu ve ortaya çıkarılan tarihi eserlere çocuklar ve kendini bilmezler tarafından zarar verdiğini iddia etmişti.

Kazı çalışmaları için daha fazla kaynak isteyen Karslıoğlu, “Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız, var olan değerleri ortaya çıkarıp Düzce'ye kazandırmalıyız, bu tarihi eseler Düzce'nin turizmde kalkınması ve gelişmesi için büyük önem arz ediyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Haber: S. KAŞKIR