Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Sulak Alan Yönetim Planı Projesi bugün düzenlenen törenle tanıtıldı. Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Orman ve Su İşleri müdürü Oğuz Bayazıt, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal ve muhtarların katıldığı toplantıda proje koordinatörü Seda Yıldız, slayt gösterisi eşliğinde bir sunum yaptı. Yıldız’ın, Efteni Gölü Mutlak Koruma Bölgesi, Tampon bölgesi ve sulak alan bölgesi içinde yapılaşma konusunda bilgi verdiği sırada Vali Vasip Şahin, hangi bölgelerde imarlaşma sınırının nerelere kadar olduğunu iyi belirlenmesi gerektiğini, tanım hatasının yarın öbür gün vatandaş açısından çözülemez sıkıntılar yaratabileceğini söyledi. Vali Şahin’in bu tereddütüne Orman ve Su İşleri Müdürü Oğuz Beyazıt planın haritası üzerinde açıklama getirdi.

Koruma bölgelerinin yerleşim alanlarını etkilemeyeceğinin açıklanmasının ardından proje tanıtımına devam eden Yıldız, proje kapsamında Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm paydaşların ve yöre halkının dahil olduğu derinlemesine mülakatlar ve grup analizleri yapıldığını ifade etti. 

Projenin tanıtımının ardından bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, Efteni’nin Düzce için önemli bir kazanım olduğunu ancak günden güne de büyüyen bir sorun haline geldiğini belirtti. Efteni’yi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını da hatırlatan Vali Şahin, çok gerçekçi bulduğunu söylediği bu projeyle, Efteni’nin eski günlerine geri döneceğini kaydetti.

Haber; H. İŞCAN