Düzce’de çetin geçen kış, tarımda da ciddi zararlar verdi. Yoğun kar yağışı seralara da zarara yol açtı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Düzce’de 6-8 Ocak tarihlerinde etkili yağan kar yağışı sonucu seralarda meydana gelen zararların tespitini yaptı. Seraları zarar gören 76 çiftçinin 141 adet serası kardan dolayı çökme ve örtüsünde yırtılma meydana geldiği tespit edildi.

100 BİN TL’LİK PROJE ÇÖPE GİTTİ

O yerlerden biri de Çilimli Sarımeşe Köyü’nde. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2014 yılında Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulaması kapsamında ıslah çalışması programındaki mera alanlarında ihata işleri, sundurma ve sıvat yaptırmıştı. Haber merkezimize ulaşan bir okuyucumuz 100 bin TL’lik müdürlüğün tarım ıslah projesinin son halini paylaştı. Seranın son halini gösteren çiftçi “çare ve çıkış yolu” arıyor..

 YATIRIM MI BU?

“Çiftçilerin büyük zarara uğradığı bu konstrüksiyonun statik projesi var mıdır?” diye soran  sera mağdurları “Her sene en az bir kere 50 cm kar yağan bölgede bu hesap dikkate alınmış mıdır? Alındıysa nasıl karda bu yapı çöker, rüzgâr da evirdi çevirdi hurda oldu. Bu mu yatırım şimdi?” diye sordu.

Haber;S.KAŞKIR