Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde yaz aylarında çocukların Kur’an öğrenmesi için başlatılan “Kur’an Okuyorum” projesine destekler gelmeye devam ediyor. Düzce İlim Yayma Cemiyeti de çocuklara hediye dağıtarak destek verdi.



“Kur’an’ı öğrensinler diye yapılıyor”
Burhaniye Mahallesi’nde bulunan Burhaniye Cami’sinde yaklaşık 50 çocuğa İlim Yayma Cemiyeti tarafından ayakkabı ve futbol topu hediye edildi. Yapılan destekle ilgili açıklamalarda bulunan İlim Yayma Cemiyeti Düzce Şube Başkan Yardımcısı Erol Yemenici, şu ifadelere yer verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlim Yayma Cemiyeti’nin ortak bir projesidir. Türkiye genelinde yaygınlaşıyor. Düzce Müftülüğümüz ve Düzce İlim Yayma Cemiyeti ortaklaşa olarak yaz Kur’an kursu okuyan çocuklarımıza bir hediye ile ödüllendirelim, camilere gelen çocuklarımızı ödüllendirelim, Kur’an öğrenen, dini bilgilerle meşgul olan çocuklarımızı ödüllendirelim diye İlim Yayma Cemiyeti Düzce Şube Başkanımız Hızır Ekşi, bu çocukları ödüllendirelim dedi. 50’ye yakın çocuğumuza hem ayakkabı hem spor topu hediye ettik. Diğer camilerde de devam edecek. Bu çocuklara teşvik amacıyla yapılıyor. Camilere gelsinler dini bilgilerini öğrensinler, Kur’an’ı öğrensinler diye yapılıyor.”

Haber: M. AYDIN