Tüm hazırlıkları yapılan, ÇED raporu dahi alınan ancak bir türlü başlatılamayan Alaplı Alport Liman Projesi’ne Düzce’de büyük önem veriyor. Alaplı limanı hakkında görüşlerini bildiren Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Topuz ve Düzce OSB Bölge Müdürü Aylin Özdemir projeye destek verdiklerini ve biran önce hayata geçmesinin bölge ekonomisi için önemli olduğunu vurguladı.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Topuz, “Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası olarak Alaplı’da yapılması hedeflenen Alport projesini son derece önemsiyor ve biran önce gerçekleştirilmesi istiyoruz. Bu bağlamda atılacak her türlü adımın arkasında olup destek vermeye devam edeceğiz. Sadece Akçakoca olarak değil ulaşımın rahatlıkla sağlanabildiği Alaplı’daki proje bölgemiz için de son derece önemlidir”dedi.

Düzce OSB Bölge Müdürü Aylin Özdemir ise “2004 yılından beri Düzce’de sanayi yapılaşması çok hızlandı, teşvikten dolayı Düzce’de ihracat noktasında da ciddi bir artış meydana geldi. Sanayi yapılaşmasının önümüzdeki süreçte de devam edeceği gibi gözüküyor. Düzce’ye yakın bir yerde liman olması tabi ki çok uygun olur, bunu destekliyoruz. Sadece Ereğli, Alaplı için değil, Düzce, Bolu ve bölge için son derece önemlidir.”diye konuştu. 



Haber: S. KAŞKIR