Düzce Valiliği tarafından Kurban Bayramı’nı kutlamak için Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde bayramlaşma programı düzenlendi. Programa Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, parti il başkanları, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

"Dünyada İslam alemi yalnız kalmayacaktır"
Toplantıda konuşma yapan Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, şu ifadelere yer verdi:

“Kurban Bayramı insanları bir araya getirmeyi sağlayan, milli birlik ve beraberliği sağlayan, yardımlaşması, fakirleri gözeten bir bayramdır. Bu bayramda tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. İslam aleminin bir arada olması, çalışmaya, birliğe, gelişmeye bağlıdır. Gelecekte daha büyük, daha önemli adımlar atmak için dünyada gelişmişlik düzeyine ulaşmak, daha da gelişmek isteriz. Çalışırsak ve başarıya ulaşırsak inanıyorum ki bu dünyada İslam alemi yalnız kalmayacaktır.”

"Bu günleri bayram diye kutlamaktan zorlanıyoruz" 

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ise şu şekilde konuştu:

“Sımsıcak bir bayram gününde hepimiz buraya toplanarak güzel bir geçirdik ve geçirmeye devam etmeyi temenni ediyorum. Ancak bir şeyi de yüreğim sızlayarak yapmak istiyorum. 15 -20 yıldır bu kürsüden hep İslam aleminden, Müslüman kanı akıtılmasından, çektiğimiz ızdıraplardan dolayı gerçekten bu günleri bayram diye kutlamaktan zorlanıyoruz. Hepinizin de zorlandığını açıkçası biliyorum. İnşallah gerçekten bu coğrafyanın acılarının dineceği, Müslüman kanının akıtılmadığı, özellikle yakın kesimlerdeki Müslümanların huzura, refaha kavuştuğu bayramları geçirmeyi diliyoruz.”

"Kurban paylaşmaktır"
Birlik ve beraberliğin önemine değinen AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kurban Bayramınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Kurban paylaşmaktır ve bu bayram paylaşmanın dorukta olduğu bir bayramdır. Hepinize sevdiklerinize erişebileceğiniz nice bayramlar diliyorum. Bu bayram en önemli duamız kazaların olmayacağı bir bayram yaşamaktır. Bu vesileyle sürücülere doğru araç kullanmalarını, dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını hatırlatmış olalım.”

"Diğer bayramlara vesile olur"
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da şu cümlelere yer verdi:

“Bir bayram töreninde daha hep beraber bir aradayız. Hepinizin bayramı mübarek olsun. İnşallah bu bayram birlik ve beraberlik içerisinde geçerek diğer bayramlara vesile olur. Birlik ve beraberliğin önemli bir aşamasında sizlerle birlikte olmak çok önemlidir. Bu yüzden hepinizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah’a emanet olun diyorum.”

"Birlik ve beraberlik içinde bayramlar geçirelim"
Son olarak açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da bayramın hayırlara vesile olmasını dileyerek şöyle konuştu:

“Bayramınız mübarek olsun. Allah nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin. Birlik ve beraberlik içinde bayramlar geçirelim. İslam dünyasında birlik beraberlik içinde yaşamayı ve bu yolda yürümeyi Allah hepimize nasip etsin. Kurban Bayramına girdik. 10 günlük tatil olduğu için çoğu arkadaşlarımız memleketlerine gittikleri için buraya katılamadılar. İnşallah kazasız bir şekilde gidip dönerler. Ben, bayramın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Haber: M. AYDIN