İlimiz Valisi Ali İhsan Su, Hamidiye Mahallesinde prefabrike bina olarak hizmet veren Hikmet Akın Ortaokulunun yeniden yapımı için inşaatı yapıcak firma yetkilileri ile “Hikmet Akın Ortaokulu İnşaatı Yapım Protokolünü” imzaladı.İmza töreninde İl Milli eğitim Müdürü Murat yazıcıda hazır bulundu. Hamidiye Mahallesinde betonarme olarak yapılacak okul 16 derslikle, 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında hizmete girecektir.

1999 Düzce Depremi'nde birçok binanın yıkılması,hasar görmesi nedeniyle eğitim öğretim için prefabrik okullar oluşturulmuştu. 1999'dan bu yana on beş sene geçmesine rağmen Düzce'de hala eğitim on sekiz okulda prefabriklerde devam ediyor.Eğitimde yaşanan bu fiziki mekan sorunları çözüm bulmaya başladı.

Uzun yıllardır prefabrik yapıda 456 öğrencinin öğrenim gördüğü Hamidiye Mahallesi'nde bulunan Hikmet Akın Ortaokulu.Önümüzdeki eğitim öğretim yılında betonetme binada hizmet vermeye başlayacak.16 derslikli yapılacak olan Hamdi Akın Ortaokulu'nun yapımı için imzalar bugün Valilik Makam Toplantı Salonu'nda atıldı. Toplantıda ilk konuşmayı şirketin yönetim kurulu başkanı Mustafa Keten yaptı.

Düzcede daha önce yapmış olduğumuz okulu, deprem yönetmeliğnin şartlarını da yeniden revize etmiş olan bir firma olarak Türkiye’ye yakışır bir şekilde, yeniden ve sıfırdan yapmaya karar verdik. Bu konuda Düzce Valimiz Ali İhsan Su Bey’in de bizleri teşvik etmesinin, değerli müdürümüzle irtibat içinde olmasının da etkisi olmuştur. Biz alan el değil veren eliz. Bunun hayır işi olduğunu iyi biliyoruz. Geleceğin Türkiye’sinin çocuklarının çok iyi şartlarda yetişme haklarının sorumluluğu içinde bu görevimizi ifa ediyoruz.

Ardından şirketin yönetim kurulu üyesi Selim Akın yapılacak işin hayırlı olmasını temenni etti.

Vali Ali İhsan Su, eğitimin önemine dikkat çekerek, insanların geleceğinin parlak olacağını, bu anlamda da Düzce’de de bir dizi yatırımların yapıldığını, on sekiz prefabrik okulun bu okul ile beraber on üçünün ihalesinin yapıldığını ve bu yıl içinde kalan beş okulun da ihalesinin yapılacağını ifade etti.

Vali Ali İhsan Su’nun yaptığı konuşmanın ardından Hikmet Akın Ortaokulu’nun betonarme bina haline getirilebilmesi için gereken protokol imzalandı. Okul 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılında hizmete girecek.