Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, 5 Mayıs 2011 tarihinde yapılan Bolu İl Genel Meclisi Mayıs ayı 4'üncü oturumuna katılarak, meclis üyelerine seslendiği konuşmasında, mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresi'ne ait olan Çınar Otel'in arazisine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Albayrak, yıkımını gerçekleştirdiği otelin arazisi karşılığında, Akçakoca'da denize 100 metre uzaklıkta olan 3 bin metrekarelik değerli bir araziyi Bolu İl Özel İdaresi'ne takas önerisinde bulunmuş, bu öneri karşısında Meclis Başkanı Mücahit Kutlu ise doğru kararı vermek için düşünme süresi istemişti. Kutlu, açıklamasını Albayrak'tan alternatif seçenekler sunmasını talep ederek, noktalamıştı. Kutlu, gündeme geldiği her dönem büyük tartışmaları da beraberinde getiren Çınar Otel konusunda bir açıklama yaparak, “Çınar Otel uzun süredir gündemimizi meşgul eden bir konu. Şu anda Akçakoca Belediyesi bununla ilgili çalışmalarını yapıyor. Yapması da gerekir. Meclis kararlarını çıkartacak, ondan sonra şirket yönetim kuruluna veya Valimize takas teklifini verecek” dedi. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise, arazi takası konusunda Bolu Tur A.Ş ile protokol imzalandığını, en kısa sürede tapu tesliminin yapılacağını bildirdi.

“TAKASTA TEKLİF EDİLMESİ DÜŞÜNÜLEN ARAZİ DEĞERLİ”

Bolu Meclis Başkanı Mücahit Kutlu , Çınar Otel arazisine karşılık teklif edilen arazinin 1000 metrekare daha büyük olduğunu ifade ederek, “Çınar Otel arazisi denize sıfır arazi. Değerinin ölçülmesi mümkün değil ama şu andaki kıyı kenar çizgisi kanuna göre, yıkılan Çınar Otel'in yerine yeni bir tadilat yapmak, yeni bir yapı yapmak mümkün değil. Çınar Otel arazisi karşılığında bize takas teklifinde bulunulan arazinin değeri kaybı karşılaması gerekir” dedi ve takas teklif edilen arazinin değerli bir arazi olduğunu işaret etti.

“ÇINAR OTEL ARAZİSİNDE TİCARİ FAALİYET OLMAYACAK”

Çınar Otel arazisinde ticari faaliyet yürütülmesinin belirlenmesi halinde karşı çıkacaklarını dile getiren Kutlu, Bolu ve Akçakoca halklarının haklarını koruyacak düşünce ve bir yapının ortaya çıkması gerektiğini ifade ederek, “İki kentin kamuoyunda yapılan istişareler de artık böyle bir yapının oluşması gerektiğini gösteriyor. Her iki şehri rencide etmeden orta yollu çözüm bulunması da menfaate olan yaklaşımdır. Süreç sona yaklaştı, en kısa zamanda sona erecektir” dedi.