1999 yılları arasında yaşanan depremlerin ardından bir vakıf aracılığı ile dar gelirli aileler için Kaynaşlı Karaçalı Mahallesi’ne yaptırılan 32 konutun belediye tarafından yıkılarak yerine yeni konutların yapılması kararlaştırıldı. 32 konutun yıkılmasıyla boşalan alana yeni konutlar yapılacak. Bu durum dar gelirli ailelere tebliğ edilerek boşaltılması istendi ancak bazı aileler tarafından tepki ile karşılandı.

 

 


Evlerin boşatılması halinde kira ve para yardımı yapılacağı söylenen ev sahiplerinden bazıları yapılan teklifi kabul ederek evleri boşalttı ancak bazı aileler boşaltmamakta ısrar ediyor. 32 ev sahibinden 2 hanenin evlerini boşaltmasıyla yıkım çalışmalarına başlayan Kaynaşlı Belediyesi ile aileler arasında gerilim tırmanıyor! Bugün yıkım için mahalleye giden belediye yetkilileri konut sahiplerinin tepkisi ile karşılaşınca geri dönmek zorunda kaldı.

 

 


3 AYDAN BERİ PSİKOLOJİMİZ BOZULDU


Okulların açılması ve yaklaşın kış mevsimini öne süren konut sahipleri, “Bu kışı burada geçirmek istiyoruz.” diyerek belediyenin anlayışlı davranmasını istiyor.


Bazı ev sahipleri, “Önümüz kış çocuklarımız burada okula başladı. 2 ay önce kağıt gönderip 10 günlük süre tanıdılar. Bizim gidecek yerimiz yok. 100 haneli şirin evler de önerildi. Oraya toplu halde gidelim istiyoruz. 3 aydan beri psikolojimiz bozuldu.” diye konuştu.


Bazı mahalle sakinleri de belediye başkanın seçim döneminde verdiği sözleri tutmadığını öne sürdü. Bir konut sahibi, “Evlerimin bakımını boyasını badanasını yapacağım dedi. Bizi rahat bıraksın başka bir şey istemiyoruz. Sözünün erkeği olsun.” dedi.

 


MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL


Konut sahiplerinin iddialarının ardından konuya ilişkin Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar’ın kapısını çaldık. Bayraktar, oradaki ailelere kira ve para yardımı teklif edildiğini ve herhangi bir mağduriyet söz konusu olmadığının altını çizdi.


Belediye Başkanı Bayraktar, “Burada mağduriyet söz konusu değil. Orada yaşayan herkesin 1 yıllık kiralarını karşılayacağız. 21. yüzyılda böyle bir yerde yaşanması mümkün değil. Burayı kaldırıp yerine güzel daireler yaparak nezih bir ortamda yaşamalarını sağlayacağız. Şuanda TOKİ tarafından ihalesi oldu. Düzorman mevkiinde temeli atılacak. Bu insanların burada kalırken oraya başvurmaları da mümkün değil.” diye konuştu.


PROVAKASYON!


Belediye Başkanı Erol bayraktar, evlerini boşaltanların kiralarını alamadıkları iddialarına da ateş püskürdü.


Bayraktar, “Çıkana direk 2,5 milyar veriyoruz. Sözleşmelerini getirdikleri takdirde de 1 yıllık kiralarını ödemeyi taahhüt ediyoruz. Bizim sözümüz akit gibidir. Gerekirse kendi maaşımızdan çıkarır veririz. Orada sadece 2-3 kişinin provokasyonu var.” dedi.

 

Haber: S. Kaşkır                                                                                                     Fotoğraf: Y. Sever