PTT Şubesi önünde bir araya gelen Haber-Sen üyeleri ve temsilcisi PTT A.Ş Kanun Tasarısı’na tepki gösterdi. Haber-Sen Düzce İl Temsilcisi Yılmaz Ceylan konuşması esnasında Genel merkezden gelen sevindirici haber ise tasarının Anayasa Komisyonundan geçmediğiydi.

Yılmaz Ceylan, bugün itibari ile PTT işyerlerinde tam gün işi bıraktıklarını ve PTT’nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetlerini pahalıya getirmeye çalıştığını söyledi.

Ceylan, “Haberleşme işkolunda faaliyetler gösteren Bağımsız Haber-Sen (BASK), Haber-Sen( KESK) ve Türk Haber-Sen (KAMU-SEN) birleşmiş geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan tasarının geri çekilmesi için bugün itibarıyla ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Hükümet, bu yasa tasarısıyla, PTT’nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetlerini pahalı hale getirmeyi, çalışanlara esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. PTT’nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp, tüm özlük haklarını Yönetim Kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı, bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığındaki “yüzdelik teşvikler” ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, PTT’yi para babaları için “dikensiz gül bahçesi” haline getirmeyi, hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir.” Dedi.
Unutmadık, unutturmayacağız!

Türk Telekom’un özelleştirilerek Türkiye de yaşayan insanlara en pahalı telefonu ve internet hizmeti sunulduğunu belirten Ceylan, PTT A.Ş yasa tasarısının derhal kaldırılmasını istediklerini ifade etti.

Ceylan, “1995 yılında PTT’yi bölerek Türk Telekom A.Ş’yi kurdunuz.2005’de de birkaç yıllık karı karşılığında özelleştirdiniz. Bu süreçte binlerce çalışanı mağdur ettiğiniz yetmiyormuş gibi Türkiye’yi dünyanın en pahalı telefon ve internet hizmeti sunan ülke haline getirdiniz. Öğer’i zengin ettiniz, faturayı halka ödettiniz. Unutmadık, unutturmayacağız. Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesini ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için, acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında res’en emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir. Sahibi olduğunuz kamu kuruluşlarını ticarethaneye, sizleri müşteriye, bizleri de pazarlamacıya dönüştüren bu düzene artık hep birlikte dur deme zamanıdır. Cebinizde ki paraya göz dikenler için hazırlanan bu yasa tasarısına geçit vermeyelim.” Diye konuştu.

Dükkanı kapatıp gidin!

Eylemlerine katılmayan Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen’e ateş püsküren Ceylan, devletin onları kullandığını söylerken, “dükkanı kapatıp gidin” dedi.

“Protokol gereği 4 sendikanın imzası vardı ve Memur-Sen’e bağlı birlik haber-sen de bu protokolün içerisindeydi. Bu gece yarısı saat 12’de protokolden çekildiği kararını açıkladı, Birlik Haber-Sen’i buradan teşhir ediyorum. Hükümetin sizi neden beslediğini, sizi neden büyüttüğünü, ne için kullandığını çok iyi biliyoruz. Özelleştirme sürecinde sizleri taşeron olarak kullanıyor. Emekçiler üzerinden elinizi çekin, dükkanı kapatıp gidin. Dükkan diyorum çünkü sendika değilsiniz. Emekçinin hakkını savunmak yerine PTT A.Ş’ye karşı burada bizimle mücadele etme sözü verip bizi yarı yolda bırakan sendikayı buradan teşhir ediyorum. “

Açıklamasının sonunda eylemlerinin başarıya ulaştığını söyleyen Ceylan, tasarının Anayasa Komisyonundan geçmediğini ve bir alt komisyona düşürüldüğünü belirtti.

“Haber-Sen’den gelen bir mesaja göre eylemimiz başarıya ulaşmıştır ve anayasa komisyonundan geçmemiştir ve bir alt komisyona düşürülmüştür. “

HABER:S.YANAR