Haber-Sen İl Temsilciliği bugün PTT önünde toplanarak, postalardaki gecikmeler yüzünden PTT çalışanlarının eleştirilmesine tepki gösterdi. Genel Müdürlüğün, en az personelle en çok işi yapmak istediğini iddia eden Haber-Sen İl temsilcisi Yılmaz Ceylan, muhatap bulamayan vatandaşın PTT dağıtıcılarını suçladığını belirtti.

“Yerelde Düzce PTT ve genelde tüm ülkede dağıtım servislerinde çok ciddi sorunlar mevcuttur. Bunun nedenleri arasında dağıtım servisinde taşeron olarak çalışan arkadaşlarımızdan yaklaşık 10 kişinin bir anda alınıp başka birimlere verilmesi ve Genel Müdürlüğün uyguladığı politika nedeniyle yerine yenilerinin alınmaması ve dağıtım sahası olarak adlandırılan cihetlerin daraltılması gösterilebilir. Her birimiz her türlü gönderisiyle beraber en az iki-üç mahalleye bakmaktayız.En az 35-40 dağıtıcıyla yapılabilecek olan işi 15-20 kişiyle yapmaktayız. Sorunlarımızın çözümü için gerekli yerlere taleplerimizi dile getirdiğimizde karşımıza Genel Müdürlüğün uyguladığı sıkı personel politikası çıkmaktadır. En az personelle en çok işi yapıp bundan da en çok karı yapmak istemektedirler. Evet bunu başardılar.PTT Genel Müdürlüğü her yıl yaklaşık 200 trilyon kar yaptığını övünerek açıklamaktadır.Bu cilalı sözlerin altında biz PTT emekçilerinin alın teri, ruh ve beden sağlığımızı kaybetme pahasına olan emeğimiz yatmaktadır.Gişelerde çalışan arkadaşlarımız çay içmeye bile zaman bulamaktadır. Burada daha fazla ifade etmeye zaman bulamayacağımız daha bir çok konuda vatandaş muhatap olarak PTT dağıtıcılarını suçlamakta PTT Genel Müdürlüğünün uyguladığı anti-kamucu neo-liberal politikanın faturası emekçilere kesilmektedir.Vatandaş ile PTT yönetimi arasında sıkışmış durumdayız. “

PTT kurumunun halkın gözünde itibar kaybettiğini belirten Ceylan, “PTT’nin Yağmalanmasına Geçit Vermeyeceğiz! “ dedi.

“Bu yasa tasarısını hazırlayanlara sesleniyoruz. Biz sizi tanıyoruz; Tüpraş’tan, Petkim’den, Telekom’dan, Tekel’den tanıyoruz. Gözünü kâr hırsı bürümüş yağmacılara nasıl hizmet ettiğinizi “Ölmek var, dönmek yok!” diye haykıran Tekel emekçilerine nasıl saldırdığınızı ve iş güvencelerini nasıl gasp ettiğinizi iyi biliyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız. Sizden çıksa çıksa sermayeye kulluk, emekçiye düşmanlık çıkar, bunu iyi biliyoruz. Ancak bu defa başaramayacaksınız. AKP hükümeti istiyor diye değil; kendimiz istediğimiz için emekli olacağız. Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan değerimize, PTT’mize sahip çıkalım. Hep birlikte “Ülkemizi sata sata doymadınız mı? Artık yeter!” diye haykıralım.”

Ceylan, Haber-Sen olarak, bu yağma sürecini hep birlikte durdurmak için ülke genelinde bugün (13.03.2013) itibarıyla imza kampanyasına başladıklarını da ifade etti.

Haber; H. İŞCAN