Şehir merkezindeki şubesinin tadilatı nedeniyle uzun süre önce kapatılmasının ardından Düzce’nin merkezinde işlem yapılabilen tek PTT Şubesi olan Küçüksu Şubesi’nin yetersiz kaldığı bir kez daha gözler önüne serildi. Daha önce de kalabalık sebebiyle işlem süresinin uzaması ve şubenin yetersiz kalmasıyla vatandaşların tepkisini çeken şube bir kez daha gündemde...



İşsizlik maaşını almak ve diğer işlemlerini yapmak üzere postaneye gelen vatandaşlar önce yoğun bir kalabalıkla karşılaştı. Sıra fişi alarak beklemeye başlayan vatandaşlar, uzun bekleyişin ardından şubede para kalmadığı bilgisiyle şok oldu.



Bazı vatandaşlar, 5 TL’lik banknotlarla şubeden para alırken, birçok vatandaş işlemini gerçekleştiremeden şubeden ayrılmak zorunda kaldı. Yaşanan sorun sonrası sinirlerine hâkim olamayan bazı vatandaşların, görevlilerle tartışması ise amatör kameralar tarafından kaydedildi.

Vatandaşlar tepkisini Öncü Haber mikrofonları aracılığıyla dile getirirken, Düzce’de sadece bir tane PTT Şubesi olmasından kaynaklanan sorunun çözülmesi için yetkililere seslendi.



“2 saat bekledik ve pazartesiye kaldık”

Para kalmadığı gerekçesiyle işlem yapılamadığını dile getiren Nagihan isimli vatandaş, “Para yok diye bizi dışarıya attılar. Buraya geldiğimizde önümüzde 200 kişi vardı. Şu anda 54 kişi kaldı ama postanede para bittiği için bizi dışarıya çıkarttılar. Pazartesi günü alabileceklerini söylediler. Müşteri temsilciliğine deşikâyet dilekçesi oluşturdular ve bize dönüş yapılacağını söylediler ama biz burada 2 saat bekledik ve pazartesiye kalmış olduk. Düzce’ye yakışmıyor. Merkezde bir şube daha vardı. Orası tadilata gireceği için buraya taşındığı söylendi. Koskoca Düzce’de bir tane şube var ve burada da para yeterli değil” dedi.



“Millet mağdur”

PTT’de para kalmadığına inanmadığını ve art niyet aradığını söyleyen Elmas Gürbüz ise, “Bir postanede, bir de bankada para bitmez. Bunlar hep yalan ve milleti kandırmak. Para çekemiyoruz ve bekliyoruz. Millet mağdur. ‘Para yok’ kısaca ve kibarca ‘para yok’ bitti. Bir de gülüyorlar. Niye gülüyorsun, neden benim hakkımı yiyorsun. Ben de vatandaşım oy veriyorum”ifadelerini kullandı.



“Düzce’ye yakışmıyor”

Yaşanan sorunun Düzce’ye yakışmadığını vurgulayan bir diğer vatandaş ise “Merkez postanesi buraya taşındıysa, bunu yetkililerin bilip, para miktarını ona göre ayarlamasını gerekirdi. Düzce’ye yakışmıyor gerçekten. Şu anda nefret ediyorum ve yetkililere duyuruyorum”şeklinde konuştu.




Konu hakkında bilgi veren yetkililer ise her PTT şubesinde belli bir miktarda para bulundurulmasına izin verildiğini ve bu miktarın tükendiğini söyledi. Hafta sonu olmasından kaynaklı olarak para girişi olmaksızın, sadece ödeme yapılarak limitin tüketildiğini ifade eden yetkililer, mağdur olan vatandaşların işlemlerini pazartesi günü yapabileceklerini belirtti.

Haber: İ. İ. AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ