Türkiye’de haberleşme alanında en önemli kurum olma niteliğini, özel kargo şirketleri ve özelleştirme sürecinde yitiren PTT, eski pozisyonunu yeniden kazanmak için bir hizmet atağına girişiyor.  Bu kapsamda PTT il ve ilçe merkezlerinde kapsamlı bir yenileşme çalışması yapıldı.

 

PTT Başmüdürü Muslu Uslu,  PTT’nin Düzce’deki yatırımları ve yeni dönemde vereceği hizmetler ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.  Uslu, Düzce İl PTT Müdürlüğü binası, Akçakoca, Kaynaşlı  binalarının restore edilerek modern birer ofise dönüştürüldüğünü söyledi. Gölyaka’da depremde yıkılan PTT binasının yerine prefabrik bir bina yapılarak hizmete sunulduğunu söyleyen Uslu, Gümüşova ve Cumayeri ilçelerindeki binaların düzenlemesinin de bir ay içinde tamamlanacağını söyledi.

 

Çilimli ve Yığılca PTT Müdürlüklerinin hizmet binalarının PTT Bank olarak düzenleneceğini belirterek ihalenin kısa sürede yapılacağını söyleyen PTT Başmüdürü, Konuralp ve Yenikent binalarının da keşfinin yapıldığını, Çoban Kavşağı’na 2 Bin Metrekare arsaya PTT Başmüdürlüğü ve 7 ile hizmet verecek bir işleme merkezi binası yapılacağını dile getirdi.

 

PTT’nin yeni dönemde kargo hizmeti vereceğini söyleyen kargoların ev ve işyerlerinden alınarak gideceği yere kadar ulaştırılacağını belirten Uslu, il içinde dört saat, ülke içinde ise kargonun verildiği günün ertesi  günü teslim etmeyi hedeflediklerini, zamanında ulaşmayan kargo için tazminat ödemeyi taahhüt edeceklerini söyledi.