Türkiye Beyazay Derneği'nin 81 şube başkanı ve üyeleri, engelli bireylere dikkati çekmek amacıyla Melen Çayı'nda rafting yaptı.

Daha sonra etkinliğe katılanlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık yaramak amacıyla, Türk Kızılay’ının başlatmış olduğu "Kan vermeye engel yok" kampanyasına destek vermek için kan bağışında bulundu.
Kızılay’ın kan aracında kan verdiği esnada Düzcelilere bir çağrıda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Sağlıklı olan her vatandaşı kan vermeye davet ediyorum” dedi.



“Kan Vermeye Engel Yok”

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın, etkinliğe ilişkin yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Bugün Türk Kızılayı ve Beyazay Derneği olarak bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatmış olduğumuz “Kan Vermeye Engel Yok” kampanyamız çerçevesinde biz de Düzce’de katılmış olduk. Bu kampanya çerçevesinde biz de diyoruz ki, kan vermeye engel yok, kan acil ve zorunlu bir ihtiyaçtır, ne zaman ihtiyaç duyulacağı belli olmaz. Bizim hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu noktada Beyazay Derneği de bizi ciddi anlamda katkıda bulundular.”

“Tüm halkımız davetli”

Bugün itibariyle Melen Su Park’ta başlatılan programın 1 hafta boyunca süreceğine dikkati çeken Aydın, şöyle devam etti:
“Yarın da kapsamlı bir katılımımız olacak. Belediye önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak olan programımızda daha sonra valilik alanında diğer engelli okullarının kurdukları stantlar eşliğinde bir etkinliğimiz olacak. Tüm halkımızı oraya davet ediyoruz.”



“Engelli bireylerin alan insan olarak algılanması çok güzel bir duygu değil”

Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva ise, kan verdiği sırada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“İnsanın verebilmesi çok güzel bir duygu. Özellikle engelli bireyler olarak hep alan insan olarak algılanmak çok güzel bir duygu değil. Ama insan bu memleket için her şeyini vermek ister. Hatta insan kanını bile vermek ister ki birilerinin işine yarasın.”

HABER: Ö. YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

 Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8