Gümüşova Elmacık Köyünde 17 yaşındaki lise öğrencisi kendi imkanları ile GO-kart aracı yaptı. Küçük yaşlardan beri tamirat ve otomobillere ilgisi olan Mustafa Mert Yılmaz, biriktirdiği harçlıkları ile 300 TL’ye mal ettiği aracı ile köy içinde tur atıyor.


Düzce Endüstri Meslek Lisesi motor bölümü son sınıf öğrencisi Yılmaz’ın, gelecek hedefi farklı olsa da yapmak istediği yeni projeleri için destek bekliyor. Harçlıkları ile aldığı parçalar ve topladığı hurdalarla yaptığı aracına “ateş” ismini veren lise öğrencisi ise rakip tanımıyor…

Mustafa Yılmaz, “GO-kartlarına karşı merakımdan dolayı böyle bir araç yapmak aklıma geldi. Yaptık ama geliştirmek istiyoruz. Çok gezdik, dolaştım. Gerekli malzemeleri topladım. İleride hedefim grafiker olmak ama bu arabayı daha da geliştirmek istiyorum. Bu anlamda da destek bekliyorum.” dedi.
Motosiklet motorundan yaptığı ve benzinle çalışan mini araba köy halkının da büyük ilgisini çekiyor… Yılmaz ailesinin 4 çocuğundan biri olan Mustafa’nın en büyük destekçisi ailesi ise oğulları ile gurur duyuyor…


Baba İhsan Yılmaz, “Bizim eskiden beri ailede araba işinde merak vardır. Bunu da kendisi merak üzerine okul harçlıkları ile yapmış. Okul bitiminde akşamları bunlarla uğraşıyor. Beklemiyorduk yapabileceğini. Hiç tamirhaneye de gitmedi. Tamamen kendi yeteneği ile.” diye konuştu.