Asarsuyu Deresi üzerinde bulunan köprülerin yenileme projesi kapsamında Küçüksu ve eski otogar köprülerinin ardından yıkılan Şaguç köprüsünde yavaş yavaş sona geliniyor…
Ramazan ayına yetiştirilmesi beklenirken bayrama sarkan Şaguç Köprüsü, trafiğe açılması için gün sayarken yayalar tarafından kullanılmaya başlandı.

Düzce merkez ve köyleri arasında önemli bir bağlanma noktası olan Şaguç Köprüsü’ne yerleştirilen çelik kirişlerin ardından üzeri Sac levha ile örtüldü. Ancak sacların tam olarak sabitlenmediği köprü üzerinde çalışmalar devam ederken, yayalar dur durak dinlemiyor.


Sıcak ramazan günlerinde diğer köprülerden dolanarak yolu uzatmak istemeyen vatandaşlar, Çevredeki güvenlik bariyerlerinin kaldırılmış olmasını fırsat bilerek tehlikeli de olsa çalışmaların devam ettiği köprüden geçtiği görüldü.


Özellikle yaşlıların bu yolu tercih ettiği dikkat çekti. Ramazan ayına kadar bitileceği söylenen köprü bayrama yetiştirilmeye çalışılırken, özellikle bölge esnafı köprünün tam manasıyla trafiğe açılacağı günü bekliyor.

 

 

Haber,S.Kaşkır